Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea - Manchester United 4-3
Godnatt CL!

Krislag drabbar samman i London. Hur skulle det sluta? Två rejält skakiga lag gick ut på Stamford Bridge ikväll. Det började inte jättekul med en hyfsad tavla av Onana som varit stabil under senare tid. Sedan rena djungeln. En stark upphämtning och i slutet såg United bättre ut än på länge då matchen spelades av, eller, NEJ.

Katastrof under de sista minutrarna. Finns få ord. United visar inte nivån för Champions Leauge, den saken är klar. 

I spelet började United bättre än senast om vi bortser från det tidiga baklängesmålet som också var lite av en slump när Varane fick fel touch. Att Antony då ser till att Chelsea får straff är naturligtvis riktigt illa. På något sätt blev det kanske en typ av karma idag när United spelade väl så bra som londonlaget men där slarv straffar sig hårt.

Det blev alltså en tung uppförsbacke efter två baklängesmål på de första tjugo minuterna. Från ingenstans får då Garnacho ett mål till skänks och United gör match av det hela igen. Därefter lever vi farligt igen innan paus.

Andra halvlek blev hela havet stormar till en start. Djungelfotboll liksom som väl visar på lagens svagheter och vissa styrkor. Hjärtat i halsgropen för både blå och röda supportrar ständigt. Sedan lite bättre press och plötsligt blixtrar Antony till och ger en fin assist till Garnacho som petar dit sitt andra för dagen.

Därefter mycket ångest igen, det kan liksom sluta hur som helst. Sedan spelar vi väl ändå av matchen till 100 procent tänkte vi alla som såg den, men herregud! Två mål bakåt i de sista skälvande minuterna och godnatt med denna säsong. Så känns det ju.

INGEN MED PÅ HÖRNAN! Betygen satta i det läget tyvärr så det är bara att tänka ned samtliga som fanns på planen då minst två steg, eller hur många man vill.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 6

Ska tyvärr ta första målet men sedan stabil och fullt godkänd igen.

Diogo Dalot: 4

Klarar ut situationen till vänster bättre än Wan-Bissaka trots att han blir uppsnurrad av Palmer i första halvlek. Bättre sedan och så kommer straffen, tufft dömd men mycket onödigt i sista minuten.

Aron Wan-Bissaka: 5

Utgår från höger som normalt men känns inte i bra form. Håller ändå ok defensivt.

Raphael Varane: 5,5

Helt ok fram till skadan men märks att han inte är helt fit tycker jag.

Harry Maguire: 6

Blandar och ger. Svårt när det går undan men också stabil med huvudet och visar en del hjärta. Spelar på gränsen med armarna.

Kobbie Mainoo: 6

Tryggare med Casemiro men slarvar också en del. Får inte bli för bekväm.

Casemiro: 5,5

Börjar svagt i passningsspelet. Bättre efterhand, fördelar passningar på ett ok sätt.

Bruno Fernandes: 7

Bra fart idag generellt. Finns hög potential, alltid. Har mer spets men andra måste kliva fram också. Mattas.

Alejandro Garnacho: 7

Ett klart steg framåt från senast. Ser åter ut som det hot han ska vara. Får ettan till skänks och även tvåan är ganska lätt visserligen. Ska ändå göras.

Antony: 6

Ser pigg ut från start men sedan klumpig vid straffen och vid flera ”rövbackningar”. Kommer sällan vidare men spelar plötsligt upp sig när man minst anar det. Ser till att leverera sin första mycket fina assist.

Rasmus Höjlund: 4

Hmm.. Behöver få igång dansken igen efter några sega matcher. Osynlig långa stunder. Ett par bra aktioner i andra.

Johnny Evans: 6

Inbytt 46. Stabil, räddar en del viktiga skott men tvingas oturligt utgå igen. 

Marcus Rashford: 1

 Inbytt 65. Nej.

Willy Kwambwala: 6

Inbytt 65. Bra tycker jag för ett relativt oprövat kort. Flera bra rensningar.

Scott McTominay: 6

Inbytt 75. Hjärta behövs i denna typ av match och det kommer han alltid med.

Masoun Mount: 6,5

Inbytt 85. Ganska kort tid för att betygsättas men klart lovande den tid han fick. Startar mot Liverpool.

Erik ten Hag: 4

Ställde åter ut den elva han kunde men borde inte Mason Mount spelat mer i form. Måste vara någon sorts sparkapital till helgens match. Sedan är det detta med spelidé som fortfarande är oklar. Djungel kan inte vara syftet ändå. Jo vi vet om skadorna i bak…