Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
U18 krossar Liverpool / Damerna i landslagen

Dagens Unitedsvep bjuder på ett kort reportage om U18 lagets uppläxning av rivalerna Liverpool i en match som slutade hela 1-9. I övrigt så rapporterar vi om de damspelare som representerat sina landslag under gårdagen.

U18 krossar Liverpool

Manchester Uniteds U18 lag har stått för en dominant säsong i årets upplaga av PL2. Laget har vunnit hela 17 matcher och bara tappat poäng i tre omgångar. Idag så blev den där dominansen väldigt tydlig på största rivalen Liverpools bekostnad då United slog till med gigantiska nio mål på Liverpool Academy Ground. Förnedringen var total för hemmalaget som finner sig hela 25 poäng bakom United i serien.

De många målen i United kom från Ethan Wheatley 3x, James Scanlon 2x, Gabriele Biancheri 2x, Ethan Williams och Ashton Missin.

Damerna i landslagen

Flera Unitedspelare fick representera sina länder under fredagskvällen.

Mary Earps, Grace Clinton och Ella Toone

Mary Earps startade mellan stolparna för England i vanlig ordning när EM-kvalet inleddes mot Sverige på Wembley Stadium. Utlånade Grace Clinton fick även starta på mittfältet och byttes sedan ut mot Ella Toone efter en dryg timmes spel. Även Millie Turner fanns med på bänken men det blev tyvärr ingen speltid för försvararen i matchen som slutade 1-1.

Lisa Naalsund

Lisa Naalsund fick agera inhoppare efter en timme när Norge besegrade Finland med 4-0.

Hayley Ladd och Gemma Evans

Walesiska Unitedduon Hayley Ladd och Gemma Evans var med från start när “drakarna” krossade Kroatien med 4-0. Mayzee Davies fanns med på Wales bänken men det blev ingen speltid.

Aoife Mannion

Aoife Mannion var tillbaka i Irlands landslag efter skadefrånvaron men det blev inga poäng när Frankrike vann med 1-0. Mannion drog på sig ett gult kort sent i matchen och byttes ut på tilläggstid.