Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Tonåring med i matchtruppen / Turner bäst i mars

Inför dagens möte mot Liverpool har vi nåtts av rapporter att unge Harry Amass ska figurera i matchtruppen. I övrigt har månadens spelare på damsidan röstats fram och Miyazawa har spelat landskamp.

Amass med i truppen för första gången

Enligt den trovärdiga källan Academy Scoop kommer den 17-åriga vänsterbacken Harry Amass för första gången att figurera i en matchtrupp. Amass, född 2007, förväntas hänga med när United ska ta emot Liverpool senare idag. Den lovande talangen skrev sitt första proffskontrakt bara förra månaden.

Amass anslöt till United och ungdomslaget från Watford förra året, och anses ha en mycket ljus framtid. Hittills den här säsongen har Amass gjort 14 matcher för Uniteds U18, med ett mål och tre assist i protokollet.

Turner utsedd till mars bästa spelare

Millie Turner har blivit framröstad som månadens spelare för mars månad i en väldigt jämn omröstning. Turner knep 34% av röstarna, tätt följd av Lucia Garcia med 33% och Lisa Naalsund med 32%. Lite intressant är att Naalsund även blev nominerad som månadens spelare i ligan, något Turner inte blev.

Miyazawa sen inhoppare i torsk

Hinata Miyazawa gjorde sin första landskamp för sitt Japan igår efter att skadefrånvaro förhindrade henne att figurera mot Nordkorea i Asiens OS-kval i februari. Den här gången var det USA som stod för motståndet i inbjudningscupen SheBelieves Cup, som spelas i just USA mellan fyra lag.

Japan tog ledningen redan i första minuten, men hemmalaget USA kravlade sig sedan tillbaka in i matchen och kvitterade i halvtid. USA tog sedan ledningen med en kvart kvar att spela genom en straffspark. Miyazawa byttes in i 87:e minuten men kunde med sina begränsade spelminuter inte göra mycket för att vända lyckan för sitt hemland.