Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Maguire viktig / Revansch på Bournemouth / Samtal om Dan Ashworth

Fredagens svep kommer med presskonferens inför morgondagens möte med Bournemouth. Erik ten Hag fick återigen kommentera skadorna i backlinjen och hur svårt det är att hålla uppe en spelidé och prestation när läget är som det är. Vi fick höra att Harry Maguire är mycket viktig just nu.

I övrigt vet vi bland annat veta att Ten Hag saknar John Murtoughs stöd, att McTominay saknas och att Rashford ska utvärderas efter dagens träning. 

Maguire viktig

Harry Maguire lyftes fram som en mycket viktig spelare just nu med läget i backlinjen. Han är väldigt bra sa Ten Hag, bekväm med boll och en ledare. Ten Hag betonade att laget nu behöver honom mer än vanligt för att de ska nå sina mål.

Alla som har minsta kunskap om fotboll vet att det blir svårt att prestera när backlinjen inte kan vara densamma över tid sa Ten Hag idag, “det blir svårt att prestera konsekvent”.

Revansch på Bournemouth

Ten Hag betonade Bournemouths styrka och menade att de kommer uppföra sig på samma sätt nu som vid förlusten mot dem i december. Vi fick höra att matchen innan den förlusten mot Chelsea var mycket bra men att United sedan inte var mentalt förberedda. Det kan låta konstigt. Ten Hag: “Vi måste vara redo och gå in i kampen med övertygelse och tro, vi måste försvara bra mot deras löpningar och se till att vi kan springa sönder dem”.

Ten Hag fortsatte med konstaterandet att United måste sätta sig in en vinnande position och ta segrar över mållinjen. “Vi borde gjort det bättre i de senaste matcherna. Det har inte att göra med organisation utan individuella och taktiska misstag. Vi måste hantera detta bättre “.

Vi fick också höra att Scott McTominay inte kommer till spel i morgon och att Marcus Rashford ska utvärderas efter dagens träning, även han är alltså tveksam till spel.

Saknar Murtoughs support

Det är viktigt med rollerna och stödet runt omkring sa Ten Hag och menande också att han saknar John Murtoughs support i detta nu och att samarbetet har varit väldigt bra. Vidare fick vi höra att de arbetat nära varandra och att Ten Hag önskar Murtough stort lycka till framöver.

Däremot ska det inte påverka Ten Hags arbete och syfte i klubben, utan det fortsätter som vanligt. Ten Hag har förtroende för hur ledningen nu arbetar för att tillsätta roller inför framtiden. I samma andetag upprepade Ten Hag att han har fullt förtroende för de nya ägarna Ineos och Sir Jim Ratcliffe.

Samtal om Dan Ashwort

Enligt The Times har Ineos och Sir Jim Ratcliffe haft samtal med Newcastles delägare Amanda Staveley för att få till en överenskommelse om Dan Ashworth, så han kan komma på plats i United.

Klubbarna har hamnat i ett dödläge då Newcastle inte velat släppa Ashworth utan endast gjort klart att han är tjänstledig. Newcastle har sedan tidigare begärt en kompensation på 15miljoner pund för att släppa Ashworth.  Ratcliffe har beskrivit situationen som “completely stupid”. The Times avslöjar alltså att Ratcliffe jobbar pop en lösning genom att hålla direkta samtal med Steveley som sägs vara viktig för besluten i Newcastle.

Klubbarna har inte kommenterat de påstådda samtalen.

Irriterade över bortamatch mot Palace

United har uttryckt kritik mot att matchen borta mot Crystal Palace har flyttats till en måndag kl 21.00, nämligen den 6:e maj. Kritiken handlar förstås om att fans måste resa sent på en veckodag som dessutom är en helgdag i England.

Ny offside-teknik inför nästa säsong

Klubbarna i Premier League har accepterat introdutionen av ny teknik för att avgöra offside-situationer inför nästa säsong, så kallad Semi-Automated Offside Technology. Denna ska ge en snabbare placering av offside-linjen och se till att tv-tittare och publik får en förhöjd upplevelse av matcherna. Förhoppningsvis kan detta leda till färre fördröjda beslut.