Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Bournemouth - Manchester United 2-2
Förutsägbart poängtapp på sydkusten

För några år sedan så kunde man ändå förvänta sig tre poäng när Manchester United skulle resa till Vitality Stadium. Idag så är det tyvärr väldigt tydligt att många av dessa spelare som bär den berömda Unitedtröjan inte kan motivera sig för att möta Bournemouth en lördag eftermiddag. Idag så var det ett uppgivet lag som skulle plocka hem tre poäng, man kunde faktiskt se från långa vägar att det inte skulle bli så simpelt. 

Det blev en svängig start på sydkusten då Manchester United fortsatte trenden av böljande “end to end” fotboll, väldigt roligt att kolla på men inte alltid helt finslipat. Något som också saknar någon sorts finslipning är försvarsspelet, som Erik ten Hag själv varit inne på så är det inte helt enkelt att lägga grunden för ett stabilt försvar när backlinjen ser annorlunda ut inför varje match. Idag så blev det smärtsamt tydligt när unge Willy Kambwala såg vilsen ut mot en stekhet Dominic Solanke. Det fanns inte heller en uns av samspel i försvaret när Justin Kluivert fick ta emot en boll i straffområdet, ta några steg och avsluta förbi en hjälplös och ensam Andre Onana.

Mittemellan målen från hemmalaget så lyckades vi faktiskt toffla in vad som då var den första kvitteringen genom Bruno Fernandes. Det målet samt några räddningar från Onana gav oss en chans till resultat vid halvtidsvilan trots att de vitklädda miljonärerna såg helt omotiverade ut under majoriteten av de inledande 45 minuterna.

Den andra halvleken blev mer av samma då ett idelöst United knappt såg ut att leta en andra kvittering. När hemmalaget saktade ner spelet och kontringsmöjligheterna försvann så stod de flesta i United och väntade på bättre dagar. Efter ett slumpmässigt bortaanfall som faktiskt resulterade i avslut kontrollerar Bournemouths Adam Smith bollen med armen vilket resulterade i straff och 2-2 då Bruno Fernandes iskallt skickade Norberto Neto åt fel håll från elva meter. Det blev tyvärr aldrig någon slutforsering för tre poäng utan det var istället Bournemouth som ville återta ledning för tredje gången och nära blev det när Ryan Christie fälls av Willy Kambwala precis utanför straffområdet, något som fastställdes som en frispark efter en lång och svettig VAR granskning. Det blev allstå inte en tredje raka straff mot United på tilläggstid utan istället så lämnar vi sydkusten med en oinspirerande poäng mot ligans 12:e bästa lag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 5,5

Kan inte göra mycket med bollarna som går i nät, räddar oss vid några lägen. Spelet med fötterna övertygade inte idag.

Diogo Dalot: 4,5

En av de få spelarna som faktiskt hållit en hyfsad nivå säsongen igenom, idag så är portugisen långt ifrån den formen. Helt osynkad med resten av backlinjen vid flera tillfällen.

Willy Kambwala: 4

Tråkigt efter den fina prestationen mot Liverpool men man kan inte heller förvänta sig stordåd från en så pass orutinerad ung mittback. Taskiga ingrepp vid båda insläppta målen och är centimeter ifrån att ge bort en straff i sista minuterna.

Det är inte enkelt att slängas in i detta försvarskaos.

Harry Maguire: 6

Spelar upp sig efter en ganska dålig första halvlek, dominerar i luftrummet. En av de få som kan hålla huvudet högt efter denna match.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Han är ingen vänsterback men gör ändå ett hyfsat jobb på fel sida. Ser väldigt självsäker ut med bollen vid fötterna. Kan fortfarande jobba mycket med beslutsfattningen i anfallsspelet.

Casemiro: 3

Brassen är helt enkelt inte samma spelare längre. Otroligt trög på bollen, flertalet misstag där. Väldigt långsam och ser trött ut mest hela tiden.

Kobbie Mainoo: 6

Utbytt 78. Bortsett från några dåliga bolltapp så var det en godkänd prestation från supertalangen. En av de få som visar offensiv vilja.

Bruno Fernandes: 6,5

2 mål. Idag så blir det Bruno Fernandes som räddar en poäng med sina två mål men bortsett från kassarna så var det ännu en frustrerade match för kaptenen.

Kaptenen “räddar” oss med två mål idag.

Alejandro Garnacho: 4,5

Utbytt 46. Grovt bolltapp som leder till Bournemouths första mål. Delaktig till Brunos kvittering då han spelar in bollen men idag var ingen bra dag på kontoret för yttern och han byts ut i halvlek.

Marcus Rashford: 3

Man blir tyvärr inte ens förvånad längre, det händer absolut ingenting kring Marcus Rashford. Helt obegripligt att han får 90 minuter idag.

Rasmus Höjlund: 5,5

Kommer inte till några avslutningslägen och försvinner i stora delar av matchen. Bra i uppbyggnaden med ryggen mot mål.

Amad: 6

Inbytt 46. Visar mycket mer än någon annan ytter idag, han borde få starta matcher framöver.

Mason Mount: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 3

Kanske den sämsta prestationen denna säsong från huvudtränaren. Envisas med Casemiro och Rashford (och ger dem 90 minuter!) trots att spelarna levererar noll. Det händer absolut ingenting framåt när spelet inte svänger snabbt. Det är inte hans fel att försvarsspelet ser ut som det gör men anfallsspelet och matchändringarna var horribelt idag

Säsongens sämsta dag på kontoret? kanske.