Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Vad ska hända med Greenwood? / Månadens Mål / Scanlon dominerar

Dagens Unitedsvep kommer med en uppdatering gällande vad som ska hända med Mason Greenwood i sommar. Vi kan även rapportera att Marcus Rashford vunnit månadens mål i Premier League. I övrigt så hade James Scanlon lekstuga med U18.

Vad ska hända med Greenwood?

Mason Greenwoods utlåning till spanska Getafe avslutas nästa månad och Manchester United verkar fortfarande inte veta vad som ska göras med 22-åringen inför sommarfönstret. Sedan Sir Jim Ratcliffe tog över fotbollsverksamheten i klubben så kommer alla alternativ utforskas och en återintegrering till Unitedtruppen är inte omöjlig enligt ESPN.

Atletico Madrid och Juventus är två stora klubbar som fortfarande är intresserade av att värva Mason Greenwood i sommar, men Manchester Uniteds värdering av 30 miljoner pund ses som orealistisk med tanke på de finansiella restriktionerna i den europeiska fotbollen. De klubbar som har ett intresse för 22-åringen tror inte att United kan förvänta sig en stor summa för spelaren.

Det finns också en värld där Greenwood lånas ut igen. Getafe har visat stort intresse för att förlänga lånet över säsongen 2024-25. I detta fall så skulle Manchester United aktivera det extra året i Greenwoods kontrakt för att göra honom tillgänglig för försäljning till 2026.

Månadens Mål

Det har varit Manchester Uniteds år för fullträffar i Premier League då Marcus Rashford nu har tagit hem priset för månadens mål i Premier League för mars månad efter sin smällkaramell mot Manchester City den 3:e mars.

Marcus Rashford är nu den fjärde Unitedspelaren att ta hem månadens mål denna säsongen efter Bruno Fernandes, Alejandro Garnacho och Kobbie Mainoo.

Scanlon dominerar

James Scanlon hade show när U18 laget slog Stoke City med 4-2 och därmed tog ett steg närmare titeln i U18 ligan.

Scanlon stod för två mål och två assist i matchen.

Northwest förlust för U21

U21 laget fick spela på Old Trafford i fredags och åkte på torsk mot Liverpool med hela 0-3 i PL2 spelet. Manchester United befinner sig efter denna förlust på en 14:e plats i Premier League 2.