Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag träffade P18-vinnarna / Nyheter om FA-cupen och PL / Fans fick upplevelse

Torsdagens nyheter samlar upp P18-vinnarna och deras träff med Erik Ten Hag under tisdagen. Därutöver rapporterar vi om nästa års nyheter i FA-cupen och Premier Leauge. 

Ten Hag träffade P18-vinnarna

De färska vinnarna i P18-laget firades på tisdagen. Vi fick bland annat höra tal från Nick Cox, chef för akademin, och kapten Finley McAllister. Stämningen verkade vara upplupen och vi ser förhoppningsvis en ljus framtid i Manchester United efter P18s oerhört fina säsong.

 

Nyheter om FA-cupen och PL

United går in till semi-final i FA-cupen på söndag mot Coventry och vi kan få en repris av förra årets final. Till nästa år vet vi nu att FA-cupen ändrar lite i sitt format. Premier Leauge och FA har kommit överens om matcherna kommer gå av stapeln under helger och att det inte kommer vara omspel på grund av hårt matchande i övrigt. Fjärde rundan har ett utökat fönster från fredag till onsdag.

Det kommer också att bli ett uppehåll tidigare under säsongen än vad som förekommit hittills. Fjärde och femte rundan tillsammans med kvartsfinaler kommer spelas utan att Premier Leauge löper på samtidigt. Det är ett sätt att stärka cupens status än mer. Även finalen i FA-cupen ska spelas utan att Premier Leauge pågår samtidigt och den kommer att gå av stapeln innan Premier Leauge avslutas.

Premier Leauge kommer således att ha ett lite annat schema. Det blir heller inget uppehåll i januari vilket innebär att ligan kan starta lite senare i augusti och utöka sommaruppehållet något.

Det framgår också att Premier League kommer att avsätta ytterligare 133 miljoner pund varje säsong för stärka “gräsrotsfotbollen” ytterligare.

Fans fick upplevelse

Manchester Uniteds välgörenhetsorganisation ordnade under gårdagen aktiviter på Carrington där fans, begränsade av livslånga sjukdomar, fick träffa spelare och se laget träna. Nedan finns klipp från det hela.

Ratcliffe springer maraton istället för semi-final

Sir Jim Ratcliffe är en inbiten maratonlöpare och kommer att springa de 4,2 svenska milen på söndag när United spelare semi-final mot Coventry i FA-cupen. Det blir svårt att hinna i tid till matchen denna gång.

Ineos-gruppen och Ratcliffes stora intresse för maraton gjorde att de stöttade kenyanen Eliud Kipchoge’s att hamna under 2 timmar i ett maraton. Rekordet sattes 2019 i Wien.