Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Jason Wilcox anställs som teknisk chef

Manchester United kan på fredagskvällen bekräfta att klubben har anställt Jason Wilcox som ny teknisk chef (Technical Director) i klubben. Wilcox tillträder med omedelbar verkan.

Nu på fredagskvällen ger United oss endast ett mycket kort pressmeddelande:

[Jason Wilcox] kommer att arbeta med alla tekniska områden inom fotbollsavdelningen för att uppnå den högsta standarden på prestationer.

Jason var tidigare fotbollschef för Southampton och dessförinnan akademichef för Manchester City. Som spelare vann han Premier League med Blackburn Rovers 1995.

Wilcox föddes i Bolton våren 1971. Han kom till Blackburn Rovers akademi vid 16 års ålder och tog sig hela vägen till a-laget. Han blev engelsk mästare 1995 och gjorde 31 mål på 271 matcher för klubben. Karriären tog honom sedan till Leeds, Leicester och Blackpool. Han gjorde tre landskamper för England.

Efter spelarkarriären var han borta från fotbollen en tid. Han återvände sedan med jobb inom media, då han jobbade för BBC Radio Lancashire och Lancashire Telegraph (Lancashire är ett område i nordvästra England som inkluderar Blackburn och tidigare även Manchester och Liverpool). Han tog sedan ett jobb som akademitränare för Manchester City och där klättrade han i hierarkin tills han blev akademichef. Sommaren 2023 blev han fotbollschef för Southampton.

I ett pressmeddelande skriver Southampton att de motvilligt låter Wilcox lämna klubben, sedan de kommit överens med United om en “acceptabel kompensation”.

Darren Fletcher har varit teknisk chef i United. Indikationerna på fredagskvällen är att han blir kvar i klubben, i en ny roll i ledarskapsgruppen med uppgifter i a-laget och akademin.

Välkommen till Manchester United, Jason Wilcox!