Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Maya Le Tissier förlänger med Manchester United

Manchester United bekräftar på den tidiga fredagskvällen att försvararen Maya Le Tissier har förlängt sitt kontrakt med klubben.

United bekräftar inte kontraktslängden, vilket tyvärr är klubbens modus operandi numer. Le Tissiers agentur låter emellertid meddela att det handlar om ett fyraårskontrakt. Om jag inte misstar mig är kontraktet därmed det längsta som en damlagsspelare har skrivit med United. (Ella Toone skrev på för tre och ett halvt år i november 2022.)

Le Tissier, som fyllde 22 år igår, blev Unitedspelare inför förra säsongen. Från dag 1 har hon varit ett givet inslag i startelvan, som höger mittback bredvid Millie Turner. Den här säsongen har Le Tissier spelat varenda minut i samtliga 28 matcher som United har spelat. Förra säsongen fick hon speltid i samtliga matcher men i två tidiga cupmatcher fick hon nöja sig med att vara inhoppare. Totalt står hon noterad för 59 matcher, 3 mål och 4 assists som Unitedspelare.

Det är onekligen mycket goda nyheter för damlaget. Le Tissier är redan en ledande spelare i United och hon kan mycket väl vara en framtida lagkapten i klubben.

Maya Le Tissier säger:

Jag är verkligen glad att förlänga mitt kontrakt med den här fantastiska klubben och ser fram emot att avsluta säsongen starkt, och fortsatt bygga för framtiden. Ett stort tack till alla våra fantastiska fans för deras otroliga stöd sedan jag kom hit, och jag är uppspelt för många fler vinnande stunder tillsammans.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Maya har blivit ett givet inslag i vårt lag. Att hon spelar varenda minut som hon har gjort vittnar om hennes kvalitet. Vi vill göra Maya till en nyckelspelare i vårt lag under många år framöver. Maya är en ledare och alla i klubben ska vara stolta över att hon har bestämt sig för att skriva på ett långtidskontrakt med oss. Hon har den rätta mentaliteten och den rätta attityden och är en perfekt förebild för nästa generation. Vi ser fram emot att arbeta med henne under många vinnande år framöver.

Vi gratulerar Maya Le Tissier till det nya kontraktet!