Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
“När vi har så många problem måste vi hitta lösningar”

Den första delen av Erik ten Hags presskonferens inför matchen mot Coventry släpptes idag. Den andra halvan är under embargo tills imorgon.

Frågor om Sancho, FA-cupens betydelse, Ten Hags tankar om cupens nya regler och nyheter om återkommande spelare var lite av det som behandlades.

Om resultaten

Vi vill såklart vinna varje match. Så när vi inte vinner är vi besvikna och frustrerade. Men vi vet också att vi kan slå de bästa lagen. Vi kryssade två gånger mot Liverpool och slog dem i FA-cupen. Vi spelade bra mot Chelsea. När vi spelar på vår nivå så kan vi nå höga toppar.

Om Garnachos Twitterlikes

Alejandro är en ung spelare och måste lära sig mycket. Han bad om ursäkt och vi har gått vidare.

Om finalförlusten förra året motiverar

Vi var i final förra säsongen, och det var då. Vi vill leverera varje säsong och vinna titlar. Vi har en stor möjlighet nu för vi är i semifinal. Det är en stor utmaning och vi vet vilka problem vi har. När vi har så många problem måste vi hitta lösningar. På söndag kommer vi hitta lösningar och försöka ta oss till final.

Om FA-cupen kan rädda säsongen

Du måste alltid titta på omständigheterna. Jag tänker inte på det. Jag tänker på söndag och hur vi kan slå Coventry, det är det enda jag tänker på. Vi planerar såklart för nästa säsong, men just nu handlar allt om söndag

Om Coventry

Vi har gjort vår hemläxa. Vi är förberedda. Vi känner till deras lag, hur de spelar och deras individuella skickligheter. Vi känner såklart till tränaren Mark Robins, tidigare Unitedspelare. Han har vart deras tränare länge och gjort ett fantastiskt jobb i Coventry.

Om att underskatta motståndet

De är såklart ett farligt lag, de är i semifinal. Förra säsongen var de inte långt bort från att ta sig upp till Premier League, så de gör det väldigt bra. Vi har sett matchen mot Wolves i kvartsfinalen, mentaliteten i laget är riktigt bra. Vi måste spela på vår högsta nivå.

Om återhämtade spelare

Antony och McTominay förväntas vara tillbaka. McTominay tränade inte på hela veckan. Antony har tränat hela veckan.

Om FA-cupens nya regler

Det är trist att omspelen skrotas, för engelsk fotbollskultur. Men det var oundvikligt. Jag tror inte någon kunde ha gjort något för att det skulle bli annorlunda. Det är tack vare ett överbelastad spelschema som beror på FIFA och UEFA. Vi är såklart en stor tävling men det finns andra länder som också påverkas av spelschemat. Överbelastningen på spelarna är ett stort problem och behöver få ett slut.

Om Casemiro

Vi behövde en defensiv mittfältare när jag anlände. Casemiro var helt fantastisk förra säsongen som ett defensivt ankare. Den här säsongen har han haft det tufft och haft skador, skador han aldrig riktigt har haft tidigare i karriären. Men han är en riktig vinnare. Kolla på hans karriär. Överallt där han har varit har det varit succé. Och jag litar på att han bringar den succén hit. Han behöver matcher och kommer bli bättre. Han är en väldigt viktig spelare och jag har stort förtroende för honom.

När vi nådde Champions League var han så viktig. I ligacupfinalen mot Newcastle var han skillnaden inte bara med sitt mål utan även hans spelförståelse och kontroll på mittfältet.

Om Eriksens speltid

Mainoos framsteg är den största anledningen att Eriksen inte får mycket speltid. Mainoo har varit så viktig för oss och bidrar med kreativitet och lugn.

Om nya skador

Vi har inga nya skador sedan förra veckan. Maguire hade en liten skada hela matchen mot Bournemouth. Han har inte tränat den här veckan men han är tillbaka på plan. Vi förväntar oss att han är tillbaks i laget och tränar och vi hoppas att han är tillgänglig på söndag.

Om Jadon Sancho

Vi följer såklart internationell fotboll och alla våra spelare som är på lån. Det var en fantastisk match mellan Atlético Madrid och Borussia Dortmund. Bra match från Dortmund och bra för Sancho att kunna bidra. Inget har förändrats gällande Sancho, men han är en fantastisk fotbollsspelare. Det är inte där problemet ligger.

Hela presskonferensen

Presskonferensen i sin helhet går att se på Uniteds hemsida.