Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Coventry City
En farlig och taggad motståndare i vägen för årets titelchans

Sista chansen till något fint denna säsong, en final i FA-cupen. Coventry är inte i den form de varit tidigare under säsongen och förra men är icke-desto mindre rejält taggade att skrälla mot ett svajigt United. Det kan såklart gå hur som helst. På tipset hade jag helgarderat. 

Det fortsätter att vara turbulent i Manchester United både med skador och på andra sätt. Garnacho gillade tweets som kritiserade Ten Hags byten och rykten om nya tränare nästa säsong ger sig heller inte. Nu är det upp till laget att visa moral och göra en bra avslutning på säsongen. Dit hör att gå till final i FA-cupen, minst.

Manchester United

Mot Bournemouth såg det lite jobbigt ut som vanligt där Kambwala och försvaret hade rejäla besvär i första halvlek. Marginaler med i slutet inkasserade en poäng och även om United “går rent” resten av säsongen i ligan lär det inte bli något spel i Champions Leauge 2024/2025. Kanske lika bra det, remake-dags, igen.

I försvaret finns som sagt inte mycket att välja på. Vi bör få se samma fyra som senast om inte Kambwala spelade bort sin plats. Men vem ska spela där liksom?

Vi lär nog få se en förväntad elva även i övrigt även om flera spelare verkar ur slag. Debatten om Casemiro pågår för fullt. Är han slut eller är det skadorna under säsongen som gjort honom sårbar? Oavsett lär han spela en match av detta slag. Rashford är inte heller bra men lär nog heller inte bänkas. Framåt måste Höjlund sätta ett mål igen för att säsongen ska sluta lite mer i dur.

Mest pålitlig är Bruno Fernandes, på alla sätt. Han spelar och springer ständigt och trots misstag måste han ses som Uniteds viktigaste spelare.

Potentiella spelare som bör få speltid och som borde vara taggade att visa lite mer är Eriksen, Antony och Mount. Eriksen har fått väldigt lite speltid under senare tid, enligt Ten Hag främst på grund av Mainoos framsteg, men i en match av detta slag kan dansken vara en viktig tillgång.  Antony har visat lite bättre form och är han frisk får han nog speltid. Mount borde i mitt tycke redan ha fått fler minuter då han känns piggare och friskare än många andra.

Sedan har vi då Scott McTominay. Han har ju avgjort förr…

Möjlig startelva:

Coventry City

Det var över 20 år sedan Coventry City spelade i högsta divisionen men under senare år har de varit och nosat på platserna till Premier Leauge. Förra säsongen var det väldigt nära men de föll på straffar i play off-finalen mot Luton. Under denna säsong har det varit upp och ned. Efter ett par sämre matcher på slutet är play off detta år svårt att nå för laget från inlandet, mitt i England.

Coventry City ligger för närvarande på en åttonde plats i Championship, med en match mindre spelad än flera lag framför. Teoretisk har de en chans att se uppåt ännu. Den stora matchen för Coventry är dock semi-finalen mot United på Wembley i morgon.

Anfallaren Ellis Simms har gjort 18 mål under säsongen och är ständigt farlig. Simms och Haji Wright avgjorde mot Wolverhampton i kvartsfinalen. Simms säger inför matchen mot United att han blev exalterad över lottningen och att det skulle blivit svårt oavsett vilket lag som stått på andra sidan såhär långt fram i turneringen. Sims säger vidare, “Jag går in i matchen i ganska god form och har självförtroendet, jag vill bidra i en stor match på Wembley, med så många fans där”.

En av lagets spelförande kuggar, Casey Palmer, är avstängd efter lite för mycket firande vid avgörandet mot Wolverhampton och kommer inte till spel. Den troliga ersättaren Callum O’ Hare är dock också vass och har bidragit med flera mål i turneringen. Den defensiva trion Jake Bidwell, Bobby Thomas och Victor Torp byttes ut i halvtid när laget förlorade med hela 3-0 mot Birmingham senast och det råder viss osäkerhet hur tränare Marc Robins formerar laget mot United.

Möjlig startelva:

Historik

United har av naturliga skäl ganska god statistik mot Coventry totalt sett och vann samtliga fyra möten under Premier Leauge-säsongerna 1999/2000 och 2000/2001 men förlorade i ligacupen 2007 med 0-2.

Visste ni att…

 • Coventrys enda titel är just en seger i FA-cupen 1987 då de besegrade Tottenham i finalen med 3-2.
 • I Uniteds ligacup-förlust mot Coventry 2007 startade Jonny Evans. Stjärnor som Ronaldo, Rooney, Ferdinand och Giggs hade fått ledigt denna match.

Matchinformation

Manchester United
Coventry City
Turnering: FA Challenge Cup, semifinal
Tid: Söndagen den 21 april 2024, 16.30
Plats: Wembley Stadium, London
Domare: Rob Jones
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Lindelöf (muskelskada, maj)
 • Malacia (knä, juni)
 • Martial (skadad, inget datum)
 • Martínez (muskelskada, maj)
 • Shaw (skadad, maj)
 • Varane (muskelskada, slutet april)
Tveksamma:

 • Antony (skada, stor chans)
 • Maguire (skada, stor chans)
 • McTominay (knä, stor chans)
 • Evans (muskelskada, liten chans)
 • Shoretire (oklar status, liten chans)
FORM
V9/3EvertonHPL2-0
V17/3LiverpoolHFA4-3EF
O30/3BrentfordBPL1-1
F4/4ChelseaBPL3-4
O7/4LiverpoolHPL2-2
O13/4BournemouthBPL2-2

Coventry City

Skador och avstängningar:

 • Palmer (avstängd, en match)
 • Sakamoto (skada)
Tveksamma:

 • Allen (matchform)
FORM
V16/3WolvesBFA3-2
V29/3HuddersfieldBCHA3-1
F1/4CardiffHCHA1-2
V6/4LeedsHCHA2-1
F9/4SouthamptonBCHA1-2
F13/4BirminghamBCHA0-3

United mot Coventry

Totalt:8343-17-23137-80
Neutral plan:00-0-00-0
FA-cupen:64-1-113-6
SENASTE MÖTENA
V2000-02-05HPL3-2
V2000-11-04BPL2-1
V2001-04-14HPL4-2
F2007-09-26HLC0-2