Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp: Manchester United - Coventry City
Skadekrisen förvärras, Kambwala, Mount och Amrabat saknas

Manchester Uniteds skadeläge ser ut att ha försämrats ytterligare. När truppen idag reste till London inför morgondagens FA-cupsemifinal mot Coventry City saknades trion Willy Kambwala, Mason Mount och Sofyan Amrabat.

Vi ska notera att det inte rör sig om en officiell matchtrupp, den bygger istället på Manchester Evening News observationer när United idag tog tåget till London. Vid något tillfälle har det hänt att spelare har anslutit till en match på egen hand. Det får emellertid anses vara osannolikt.

Utgångspunkten är alltså att Kambwala, Mount och Amrabat saknas imorgon. Framför allt Kambwalas frånvaro är tung för United. Detta då det lämnar Harry Maguire som ensam mittback med a-lagserfarenhet i den resande truppen.

I Kambwalas frånvaro har juniorlagets mittback Louis Jackson kallats upp till truppen. Det är första gången som han är med i a-lagets matchtrupp. Juniorlagsspelarna Harry Amass, Habeeb Ogunneye och Ethan Wheatley är också med i den resande truppen. Ingen i juniorlagskvartetten har debuterat i a-laget, men Amass, Ogunneye och Wheatley har varit med i matchtruppen tidigare.

Debut för Jackson får ändå anses som mindre troligt. Istället gissar undertecknad att Casemiro kliver ner i mittförsvaret.

Det betyder i så fall att Scott McTominay kliver in på mittfältet. Skotten är tillbaka i truppen efter frånvaro. Även Antony är tillbaka i truppen.

Målvakter: Onana, Heaton, Bayindir
Försvarare: Dalot, Wan-Bissaka, Maguire, Jackson, Ogunneye, Amass
Mittfältare: Casemiro, Mainoo, Eriksen, McTominay, Fernandes
Anfallare: Garnacho, Antony, Rashford, Hojlund, Wheatley, Forson, Amad