Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Coventry City - Manchester United 3-3 (2-4 straffar)
Skamligt avancemang till finalen

Coventry stod för en legendarisk återkomst från tre målsunderläge efter att McTominay, Maguire och Bruno Fernandes såg ut att ha säkrat avancemang till FA Cup finalen mot stadsrivalen Manchester City. I förlängning så var Championship laget centimeter ifrån att avgöra matchen med ett mål som svettigt döms bort av VAR i sista minuten. Strafflotteriet blev räddningen för ett Manchester United i totalt kaos och Erik ten Hags mannar ska nu på något sätt spela FA Cup final igen.

Manchester United hade allting att förlora när domaren blåste igång FA Cup semifinalen mot Coventry men de rödklädda såg till att börja med allt mer rutinerade ut och spelade med stort lugn mot ett Championship lag som sig lite tagna av ögonblicket på Wembley Stadium. Det tog drygt 25 minuter innan Scott McTominay kunde ge United ledningen med sitt tionde mål för säsongen. När Harry Maguire sedan nickar in tvåan precis innan halvtid så kändes finalplatsen så gott som säkrad, ännu mer så när Bruno Fernandes skjuter in 0-3 efter en timmes spel så kunde man rent av boka flyg och biljett till final, det var i alla fall det man trodde.

Med 20 minuter kvar att spela så spricker Uniteds minst sagt ihoplappade försvar då förra Everton spelaren Ellis Simms finner sig helt ren i straffområdet och prickar in en första reducering, ingen fara på taket tänkte man. Man hade helt enkelt för höga tankar om dessa spelare i röda tröjan för bara minuter senare så smäller det igen då Callum O’Hare skjuter ett skott som får en bisarr styrning som bågar perfekt över en chanslös Andre Onana, 2-3. Det kändes verkligen i luften att Coventry skulle få till en kvittering efter detta och trots några goda chanser där Onana bland annat fick stå för en bra reflexräddning så skulle vi lyckas ge laget från West Midlands en möjlighet som inte kunde missas då Aaron Wan-Bissaka ger bort ännu en sen straff genom hands. Straffen sitter och Coventry hade därmed kommit tillbaka från ett 0-3 underläge, det hade varit extra imponerade hade det inte varit mot just United som nästan slänger in bollarna själva i egen kasse när en ledning ska försvaras.

Istället för en tidigare hemgång och skiftat fokus tillbaka till ligaspelet så skulle det nu spelas förlängning i FA Cup semifinalen, här skulle väl ändå klassskilladen bli tydlig och United skulle hitta ett vinnarmål? Nej. Det var istället Coventry som var en centimeter eller två ifrån att vinna matchen på stopptid genom dansken Victor Torp. Wan-Bissaka misslyckas helt att hålla linjen men kommer undan med blotta förskräckelsen när målet döms bort av VAR för offside.

Det hela fick till slut avgöras på straffar där United var snäppet bättre. Trots vinst och avancemang till en andra raka FA Cup final så känns det hela i skrivande stund som ännu ett stort fiasko från detta lag. Det är verkligen aldrig enkelt med Manchester United nu för tiden.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 7,5

Släpper in tre mål men inget av dem är hans fel. Står för några riktigt fina räddningar och räddar sedan vitalt i straffläggningen.

Diogo Dalot: 7

Briljant framspelning till första målet, står sedan för en riktigt bra rensning när Coventry stack in en boll framför mål. Slår in sin straff stabilt. Bra prestation idag.

Harry Maguire: 8

1 mål. Dominant i luftrummet vilket han visar då han stångar in 0-2 på hörna. Stabil matchen igenom och sätter en bra offensiv press när det behövdes.

Casemiro: 4,5

Får spela på en ovan position idag vilket syntes tydligt då positioneringen föll vid flera tillfällen. Kraftigt minus för den där patetiska straffen…

Aaron Wan-Bissaka: 5

Ännu en spelare som spelar ur position men det ursäktar inte att han ännu en gång ger bort en straff i ett så otroligt viktigt skede av matchen. Motståndarna tog varje tillfälle att anfalla efter hans kant.

Kobbie Mainoo: 6,5

Utbytt 72. Det syntes tydligt hur tonåringen saknades på mitten när han byttes ut.

Scott McTominay: 6

1 mål. Utbytt 103. Bra löpning vid målet men blir efter det väldigt anonym på planen.

Bruno Fernandes: 7

1 mål. En spelare i riktig poängform igen med 1+1 idag. Slår bort några bollar i övrigt på klassisk Bruno maner men visar även stort ledarskap ute på planen.

Kaptenen är i riktig poängform.

Alejandro Garnacho: 6

Utbytt 66. Det händer hela tiden saker när Ale Garnacho är på bollen men ofta så saknas slutprodukt, så även idag.

Marcus Rashford: 4,5

Utbytt 90. Mot Coventry på Wembley så förväntar man sig så mycket mer från vår stora anfallsstjärna. Rashford får så mycket boll och så många chanser att påverka matchbilden positivt idag men lyckas inte. Borde inte starta framöver men kommer säkert göra det.

Rasmus Höjlund: 6

Det går inte att ge vår danske striker högre än en sexa idag då han inte lyckas hitta sig i många lägen, ofta så finner medspelarna honom inte ens. Slår dit den avgörande straffen på ett mycket bra sätt.

Rasmus fick det avgörande ansvaret i straffläggningen.

Antony: 5

Inbytt 66. Lyckas inte alls påverka matchen positivt som han lyckats göra på sista tiden.

Christian Eriksen: 5

Inbytt 72. Likt Antony så händer det inte mycket bra kring Eriksen efter att han kommer in, mittfältet blev direkt sämre.

Amad: 5,5

Inbytt 90. Bättre än Rashford när han kommer in men försökte och ville lite för mycket vilket resulterade i bortslösade anfall.

Omari Forson: n/a

Inbytt 103. Spelade för kort tid för att betygsättas. Synd att skottet inte satt.

Erik ten Hag: 5

Att tappa en 0-3 ledning till 3-3 är helt enkelt inte okej. Det är dock oklart hur mycket av det är hans fel särskilt när man räknar in skadesituationen, samtidigt så var bytena ytterst konstiga igen.