Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ratcliffe yrkar på tålamod / Cole invald i Hall of Fame

Dagens svep kommer med utdrag ur en intervju Ratcliffe har gjort med BBC. Vi har även fått en ny Unitedlegendar i Premier Leagues Hall of Fame, och U21 lyckades kryssa mot ligaledarna.

Ratcliffe yrkar på tålamod

Sir Jim Ratcliffe har i en intervju med BBC Sport i söndags yrkat på tålamod från fansens sida. Enligt Ratcliffe är han bara “10 km” in i hans tänkta återbyggande av klubben, ett litet skämt från Ratcliffes sida eftersom han i söndags sprang London Maraton.

“Det är en lång resa”, säger Ratcliffe. “Fansen är otålmodiga och jag har sympati för det”.

Ratcliffe vädrade också viss frustration över svårigheten att få över nya rekryter in i ledningen på grund av kontrakt och arbetsbefrielse:

“Vi har nya killar som ska in i laget, kapabla människor, men alla är arbetsbefriade. Så det tar sex månader, ett år, arton månader innan de kan ansluta. Det är ett riktigt problem i fotboll”.

Miljardärägaren erkänner också att man är underdogs i den kommande reprisen av fjolårets FA Cup-final, och att för att nå den allra högsta nivån kan man inte bara “slå på en strömbrytare” utan att transformationen kommer ta tid.

U21 tog en pinne mot ligaledarna

Ett United U21-lag som har haft det tufft det senaste gästade ligaledarna Tottenham Hotspur i förrgår. Tottenham, som bara har förlorat en enda match på hela säsongen, var solklara favoriter mot ett United som varit skadeskjutet hela säsongen och finner sig på fjortonde plats.

Men det blev en betydligt jämnare tillställning än vad många trodde på förhand, och utöver det en bra match för den neutrale. Tottenham tog tag i stafettpinnen tidigt och gjorde hål på United efter en kvart, men United svarade bara någon minut senare genom Ruben Curley. Ett riktigt välplacerat skott från utanför straffområdet.

Båda lagen visar stor energi och inget av lagen verkar ha kommit för att göra något annat än att vinna. United visar karaktär och får till slut resultat. Ingen mindre än Gabriele Biancheri gör 2-1 och United leder. 17-åringens första mål i U21-laget efter att ha gjort en succésäsong i U18. Vackert förarbete från Ethan Williams.

Men Tottenham visar varför de är ligaledare och lyckas stånga in 2-2 i 35:e minuten. Resultatet står sig in i halvtid och faktiskt matchen ut. United har flera riktigt bra chanser att åter ta ledningen men inget sitter bakom målvakten.

Noterbart är att Malachi Sharpe gjorde sin första match för U21 efter att ha blivit inbytt i andra halvlek. Allt som allt gör våra ungdomar en bra match, och med en skadefri trupp är det ett starkt lag på pappret. Ett kryss mot ligaledarna får ses som ett bra resultat efter en riktig svaka där United bara vunnit en utav sina senaste fem matcher.

Cole invald i Hall of Fame

Andy Cole har blivit invald i årets upplaga av Premier League Hall of Fame. Cole är den åttonde Unitedspelaren att bli invald och med sina 187 mål är han den fjärde meste målskytten i ligans historia. Utöver att bli invald får Cole en medalj av ligan och tio-tusen pund som doneras till Coles valfria välgörenhetsorganisation.

Andy säger:

Jag är stolt över allt jag har åstadkommit i fotboll, vilket är tack vare min familj, mina tränare och mina lagkamrater. Att bli invald i Hall of Fame fyller mig med stolthet.

Fotboll är en sport av upp och nedgångar, men jag har njutit av varenda minut i min karriär. Min pappa ville att jag skulle spela cricket, men jag sa: “Nej, pappa. Jag tycker jag är bra på fotboll”. Att titta tillbaks på min karriär fyller mig alltid med stolthet och sätter ett leende på mina läppar.”

Coles fullständiga ord om utmärkelsen hittar ni på Uniteds hemsida.

Grattis, Andy!