Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens inför Sheffield United
Det är era reaktioner som är pinsamma

Ten Hag pratade med pressen för en liten stund sedan inför matchen mot Sheffield United i morgon. Vi fick dock inte höra så mycket om den matchen under denna första del, utan mer om efterspelet från semifinalen mot Coventry i FA-cupen. Stämningen var kylig från start när Ten Hag uttryckte att det minsann är journalisterna som är pinsamma, inte lagets insats när de vinner. 

På frågan om Ten Hag kunde förstå reaktionerna efter de sena tre insläppta målen och uttalanden om pinsamhet så var svaret ett kort och koncist NEJ. “Det som är pinsamt är era reaktioner” sa Ten Hag och riktade sig mot de närvarande journalisterna. Han menade att det är smaklöst att använda ord som pinsamt mot ett lag som går till final i FA.cupen eftersom det handlar om resultat. Tre finaler på två år kan inte vara dåligt betonade han.

Ten Hag erkände dock att laget måste bli bättre på mentalitet och spelförståelse när de befinner sig i ledning även om han såklart åter betonade skadesituationen och att det är svårt när det inte ens finns tillräckligt antal mittbackar tillgängliga. “Verktygen är inte där fullt ut, men vi måste bli bättre”.

På frågorna hur han upplevde Antonys tveksamma firande mot Coventry-spelarna efter matchen var han tydlig med att det var en reaktion från brasilianaren då han blivit provocerad. “Det är taget ur sin kontext, han blev provocerad tidigare, men han ska såklart inte uppföra sig så”. Ten Hag sa vidare: “ni ser dock Harry Maguire hur respektfull han var efteråt, det kan också lyftas fram.

Antony blev provocerad innan sitt eget dåliga uppförande efter segern mot Coventry sa Ten Hag

På skadefronten råder tveksamhet för både Rashford och McTominay inför morgondagens match enligt Ten Hag. Även Bruno Fernandes har en känning i handen men borde kunde spela. Garnacho verkar också ok efter att ha haft en känning.

Ten Hag betonade vidare att lagets mål är att vinna samtliga matcher som kvarstår för att försöka ta sig till Europa, “Vi har två chanser för det, både i ligan och genom finalen i FA-cupen. Vi kommer göra allt för att vinna varje match”.

På frågor om inspelen från. Nottingham mot tveksamma domarinsatser ville han inte kritisera. “Det är inte bra för spelet, men vi kan inte ifrågasätta domarna utan måste respektera dem. Han var dock tydlig med att påtala att Wan-Bissakas hands i matchen senast knappast var straff.

Ten Hag fick även kommentera det kommande samarbetet med James Wilcox. “Vi har inte hunnit prata så mycket ännu och jag känner honom inte sedan tidigare. Däremot vet jag om hans profil och erfarenhet. Vi kommer att prata mycket mer från måndag och jag ser fram emot samarbetet”.

Hela presskonferensen kan ses nedan.