Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Antonys försvarstal / Ten Hag i blåsväder / Status på Ashworth

Onsdagens nyhetssvep innehåller Antonys försvarstal efter hånen mot Coventry senast. Därutöver efterspel om gårdagens presskonferens där Ten Hag får hård kritik för faktafel. 

Antonys försvarstal

Under gårdagen fick Ten Hag försvara Antonys firande efter straffsegern mot Coventry. Ten Hag var då snabb med att betona att Antony tidigare hade blivit provocerad. Han betonade även Harry Maguires mer exemplariska uppträdande.

Nu har även Antony själv uttalat sig. Det framgår att Antony blivit provocerad av en spelare i Coventry och dennes uppförande mot Uniteds fans när de ljusblå vände matchen. Det var enligt Antony upphovet till att han själv gick lite för långt i sina reaktioner när segern var säkrad. “I stundens hetta reagerade jag på de provokationerna i ett naturligt försvar av min klubb”, säger Antony på X.

 

Ten Hag i blåsväder

Vi hörde igår Ten Hag kritisera journaliastkåren för deras reaktioner efter vinsten mot Coventry.  Nu slår delar av kåren tillbaka. Samuel Luckhurst rapporterar om gårdagens presskonferens som en bisarr upplevelse, allt ifrån hur förutsättningarna såg ut på plats till att Ten Hag uppenbarligen inte hade koll på fakta.

Ten Hag fick utstå frågor om även fansens reaktioner är pinsamma eftersom de också uttalat sig mycket kritisk om Uniteds tapp mot Coventry trots avancemang till FA-cupfinal. Ten Hag duckade dessa frågor och sa, “jag har inte hört fans uttala sig så, utan snarare att många är nöjda med att vi tagit oss till ytterligare en final”.

Andra uttalanden om att United varit i fyra finaler på fyra år och att de aldrig varit i FA-cupfinal två gånger i rad var uppenbarligen helt felaktiga. Luckhurst betonar lagets dubbla finaler under både 50-, 70-, 90- och 2000-talet. Frågan är hur länge Ten Hag sitter kvar på sin post. De båda matcherna denna vecka mot de båda nedflyttningsplacerade lagen Sheffield United och Burnley lär kanske avgöra.

Simon Stone var den som riktade den första frågan om hur Ten Hag såg på tappet mot Coventry, om han kan förstå reaktioner och ord som pinsamt. Även Stone har nu uttalat sig efter presskonferensen. Han menar att Ten Hag har all rätt att “försvara sitt hörn” men att det är naivt att tro att han klarar ut en klubb som Manchester United, särskilt om den kritik som riktas inte kan tas emot bättre.

Status på Ashworth

Enligt Telegraph Sport ligger United 13 miljoner pund ifrån Newcastles krav för att lösa Dan Ashworth. United har föreslaget en kompensation på omkring 2 miljoner pund, som var den summa som Newcastle själva fick ge för att lösa Ashworth från Brighton tidigare.

Vi har tidigare rapporterat om att Sir Jim Ratcliffe försökt nå en lösning med Newcastles Amanda Staveley. Om inte Newcastle hållning ändras radikalt den närmaste tiden lär Ashworth starta först senare under året. Enligt uppgift vill United hålla så mycket i pengarna som möjligt till spelarvärvningar.

Överpresterar

Ten Hag uttryckte under gårdagens presskonferens del 2 att en vinst i FA-cupfinalen skulle vara en överprestation med alla problem laget haft i år. “Att gå till final är redan en stor prestation”, sa han.  Han betonade dock att laget vill vinna titlar och att segrar finns i både hans och lagets mentalitet.