Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Flera skadeuppdateringar / Rashford svarar på kritiken / Sju punkter från Fans Forum

Mycket att bita idag i dagens svep. Ten Hag har mött pressen inför morgondagens match, Rashford har tagit till sociala medier, årets första Fan Forum gick av stapeln förra veckan och ESPN rapporterar om flera problem United kan möta i sommar.

Ten Hags presskonferens

Inför dagens presskonferens rapporterade The Telegraph att flera journalister har blivit nekade tillträde till presskonferens/förbjuds från att ställa frågor. Vilka journalister det rör sig om framgår inte. Det är andra gången det sker den här säsongen, då flera journalister fick samma behandling i december.

 • Nästan exakt samma matchtrupp kommer resa till matchen mot Burnley, men Mason Mount kommer ansluta till truppen efter en skadefrånvaro.
 • Luke Shaw, Lisandro Martinez och Anthony Martial förväntas vara tillbaka innan säsongen är slut. Förhoppningsvis kommer alla tre återvända till träning nästa vecka.
 • Laget måste bli bättre utan boll. Vi behöver spela med högre intensitet och mer disciplin. Med bollen gör vi stora framsteg, i anfall och i kontring. Skillnaden på målgörandet mellan de två halvorna av säsongen är väldigt stor. Det har varit svårt att bygga spelet utan boll med en oregelbunden backlinje. Samtidigt måste våra offensiva spelare bidra mer, och bidra med mer disciplin, mer press och matcha löpningarna bättre.
 • Det är svårt att etablera mönster med så många spelare borta. Partnerskap är så viktigt, att man har förståelse för varandras spel.
 • Jag har mycket sympati för Rashford. Förra året hade han en briljant säsong, då såg man vad han var kapabel till. Den här säsongen har det inte gått lika bra och folk är väldigt kritiska. Vi måste backa honom och alla borde backa honom och även pusha honom.
 • Burnley spelar med hög intensitet. De har bytt fokus senare i säsongen, nu är de fokuserade på att överleva. Man ser att de har utvecklats, senare tiden har de fått bra resultat. De är svåra att slå.
 • Vi underskattar inte motståndet. Vi måste ta emot varje motståndare med 100% fokus. Vi kan aldrig göra “lite mindre”.
 • Fansen står bakom oss. När vi går in på Old Trafford mottas vi alltid väl, i onsdags var det högre ljudnivå än vad jag någonsin har varit med om. Borta stödjer de alltid oss. Det finns en bra koppling mellan oss och fansen.
 • Vi är i ett läge av säsongen där vi har så mycket motgångar. Med så många spelare borta kan vi inte leverera de resultaten vi vill. Många fansen vet det. Förra året gjorde vi det bättre och hade bra momentum. I år nådde vi finalen och det är där vi vill vara, i position att vinna titlar.

Flera problem plågar United

United står inför flera väggupp i sommar. Enligt Mark Ogden på ESPN kan en tuff transfersommar vara på horisonten, där finansiella regelverk kan begränsa United till max 100 miljoner netto på transfermarknaden.

Ogden hävdar också att Raphael Varane och Anthony Martial kommer att lämna klubben gratis, något som kommer lasta av lönekuvertet med ungefär 450 tusen pund i veckan. Christian Eriksen sägs ha konkret intresse från Turkiet. Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay och Harry Maguire, som alla har utgående kontrakt nästa år, kan också tänkas hamna på transferlistan om inte nya kontrakt tecknas med sämre villkor. Även Casemiro har intresse från Saudiarabien, medan klubben kommer ta bud för Jadon Sancho och Donny van de Beek.

Marcus Rashfords framtid är osäker, men med ett nytt kontrakt och en hög lön hävdar Ogden att intresset från PSG är överdrivet och att intresset för Rashford på marknaden är lågt. Enligt en källa kommer Manchester City, Brentford och Brighton vara de enda klubbarna som kommer spendera höga summor på transfermarknaden i sommar, med hänvisning till hög vinst på transfersummor. Enligt Ogden kommer inga av de tre klubbarna vara intresserade av Uniteds spelare i sommar. Istället är Turkiets och Saudiarabiens klubbar potentiella köpare. Uniteds största problem är alltså höga löner satt av den tidigare sportsliga ledningen som gör det svårt att sälja vidare spelarna till andra klubbar.

Erik ten Hags framtid hotas av faktumet att han kommer in i sitt sista kontraktsår, samt att hans lön kommer minska med 25% nästa säsong om inte klubben kvalificerar sig till Champions League, något som skulle göra det billigare för INEOS att ersätta Ten Hag. Ten Hag sägs finnas med i INEOS planer, men alternativ är alltid under uppvakning.

Hela artikeln i sin helhet går att läsa på ESPN.

Sju punkter från årets Fans Forum

Årets första Fans Forum ägde rum förra torsdagen, med representanter från olika supportergrupper samt klubbrepresentanter. Forumet sker fyra gånger varje år för att föra diskussioner och lyfta frågor gällande klubben genom dialog mellan klubben och supportrarna. United har sammanfattat mötet i sju punkter:

 • Klubben kommer successivt införa en minskning av antalet matcher ett säsongskort måste användas på. Med användning åsyftas att själv vara på plats, överlåta biljetten till en medlem, donera till MU Foundation eller kräva återbetalning från klubben. Detta innebär att från och med nästa säsong behöver säsongskort användas i åtminstone 15 av 19 hemmamatcher. Klubben har tidigare yrkat på en användning av säsongskortet i minst 17 av 19 hemmamatcher.
 • Klubben kommer att subsidiera 30 pund av matchbiljetten till FA Cup-finalen för fans under 16. Tillsammans med FAs reduktion på tio pund innebär det att biljetten till finalen för fans under 16 bara kommer kosta fem pund.
 • Nomineringar har öppnat för Ian Stirling Fan Award, ett pris i bortgångne MUST-representaten Ian Stirling, som gick bort förra året. Priset går till en supporter som engagerat sig aktivt i klubben, för supportrar eller lokalt.
 • 100 fans kommer erbjudas en möjlighet att “spela” på Old Trafford. Platser erhålls till medlemmar och säsongskortshållare.
 • Klubben kommer fortsätta provperioden med biljettförsäljning i den officiella appen. Detta för att motverka oauktoriserad återförsäljning av biljetter och för att öka säkerheten på arenan. Tanken är att alla funktioner relaterat till biljetten ska kunna göras i appen.
 •  En WhatsApp-kanal har startats av klubben där information kring klubben kommer publiceras löpande.
 • Särskilda biljettstationer kommer finnas på plats på bortamatcher för biljetter som är anpassade för handikappade supportrar. Detta efter oro att dessa biljetter har missbrukats.

Carly Vandella, som befann sig på mötet, har delat med sig av sina upplevelser och även försvarat supporterrepresentanterna i en lång tråd på X.

Rashford talar ut om kritiken

Rashford har talat ut på X och gått hårt mot kritiken som riktats mot honom. Som ett svar på en tweet av en supporter där supportern skriver att “sättet Rashford behandlas är vidrigt. Det är elakt. Det är mobbning” så svarar Rashford att han tackar för stödet och att “det är mobbning och har varit det i månader. Nog är nog”.

Det är inte första gången Rashford har känt sig manat att försvara sig på sociala medier. Hans krönika i The Players Tribune fick stor medial uppmärksamhet förra månaden.

Ashworth hotar med skiljedom

Enligt The Athletic har Dan Ashworth påbörjat ett skiljeförfarande mot Newcastle United, en lösning på en tvist där en neutral tredje part avgör, något som är lagligt bindande. Skiljeförfarande är vanligt i tvister mellan anställda och företag.

Newcastles krav på 20 miljoner pund för att få loss Ashworth har inte godtagits av United. Skiljeförfarandet förväntas sättas igång redan i maj och kan ta flera veckor.

Ratcliffe har tidigare sagt att “vi har fört diskussioner med Newcastle. De hade definitivt varit besvikna av att förlora Dan. Vad jag dock tycker är helt absurt är att föreslå att en man som är bra på sitt jobb bara ska sitta i sin trädgård i ett och ett halvt år. Det är otroligt dumt.”

Datum för spelschema bekräftat

Premier League har bekräftat att spelschemat för säsongen 2024-25 kommer att släppas den 18 juni, 30 dagar efter säsongens slut. Alla 380 matcher kommer då få ett datum.

Nästa säsong börjar den 17 augusti och slutar den 25 maj. Vinteruppehållet kommer upphöra från och med nästa säsong för att tillåta mer vila åt spelarna under sommarmånaderna.

På Uniteds hemsida går det att läsa mer om spelschemat.