Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför Leicester City - Manchester United
Anfallsfotboll ska premieras mot formsvaga Leicester

Manchester Uniteds damer befinner sig imorgon i Leicester för ligamöte med stadens lag. Det finns inte jättemycket att spela om mer än att hålla Liverpool bakom i tabellen, men motivationen är ändå viktigt att hålla uppe i och med att en FA-cupfinal stundar i mitten av maj. 

Matchen visas på FA-player med avspark 16.00. Notera att geo-begränsning kan förekomma. 

Manchester United

Senast United spelade var förra söndagen, då mot Tottenham Hotspur hemma på Leigh Sports Village. United såg inledningsvis pigga ut och satte också ledningsmålet genom Melvine Malard. Spurs vände dock till 2-1 men i slutskedet kunde Maya Le Tissier rädda en poäng.

Kampen om topplaceringarna är sedan länge borta, men då gäller det att hitta motivation i det “lilla” istället. FA-cupfinalen är endast tre matcher bort, även det mot Tottenham, och i ligan ska man göra vad man kan för att hålla Liverpool bakom sig och behålla fjärdeplatsen. Det finns all anledning att hålla lågan uppe, trots att det stundtals ser ut som att man checkat ut en aning.

På presskonferensen inför pratade huvudtränare Marc Skinner en del om ungdomslagen och den ljusa framtid han ser i akademin. Han blickade redan mot den kommande försäsongen och att några spelare kommer bli aktuella för den. Detta framåtblickande sänder lite delade signaler om var både United och Skinner står för tillfället. Å ena sidan det positiva med långsiktighet, å den andra att fullt fokus inte är här och nu.

Skinner pratade emellertid också om morgondagens möte och underströk bland annat Uniteds anfallsspel, där han menade att möjligheterna är många och att varje spelare har diverse utslagsgivande faktorer i sitt spel. Senast såg vi Malard vara vass inne i straffområdet och detsamma gäller för Nikita Parris, som är laget bästa målskytt. I Leah Galton och Lucia Garcia erbjuds mer hot med löpningar i och runt straffområdet, medan Rachel Williams är den där jobbiga, riviga spelaren.

Melvine Malard gjorde mål i senaste mötet mot Tottenham.

Vilka vi får se längst fram imorgon hintar inte direkt Skinner om, utan mycket beror på motstånd och att nu vid slutet av säsongen hålla alla fräscha och friska. I övriga delar av laget torde förändringarna inte bli särskilt drastiska från senast. Jayde Riviere är den enda som är på gränsen mellan att kunna spela och i behov av ytterligare någon veckas vila från skada. Utöver det finns ett par långtidsskadade spelare i form av Gabby George, Jess Simpson och Emma Watson.

Möjlig startelva för United:

Earps
Blundell, Le Tissier, Turner, Evans
Naalsund, Zelem, Toone
Parris, Malard, Geyse

Leicester City

Leicester har haft en mestadels jobbig säsong och hållit till i de lägre skiktet av tabellen. I skrivande stund placerar man sig på tionde plats med 17 inspelade poäng. Av dessa har endast fyra varit vinster, vilket ger de övriga resultaten fem oavgjorda och tio förluster.

Imorgon spelar man sin första hemmamatch på en månad, också den näst sista för säsongen. Inte heller har man fått smaka på en seger på länge. Den senaste kom i början på mars när Liverpool besegrades i FA-cupen.

Förra helgen var Leicester på besök i huvudstaden för möte med Arsenal och föga överraskande fanns inte mycket att hämta då det blev klara 3-0 till hemmalaget.

I och med att Bristol City redan är klara för nedflyttning behöver Leicester inte oroa sig för vad som händer nedanför i tabellen. Bristol har teoretisk varit avsågade ganska länge men kan inte längre i praktiken göra något med sina just nu sex poäng. För Leicester handlar det därmed att avsluta snyggt och kanske knipa ett par placeringar.

Någon att hålla koll på för United imorgon är lagets bästa målskytt, finskan Jutta Rantala, som stått för tio mål under säsongen. I övrigt meddelar huvudtränare Jennifer Foster att Shannon O’Brien missar morgondagens möte till följd av en ankelskada. Denny Draper är sedan tidigare också skadad.

Tidigare möten

Lagen möttes redan i den tredje ligaomgången i höstas i en match som slutade 1-1 efter att United kvitterat sent. Därefter möttes man i mitten av december i Ligacupen. Då vann United med 3-1 på hemmaplan efter mål av Lucia Garcia, Lisa Naalsund och Katie Zelem.

Leicester City – Manchester United

Turnering: Women’s Super League
Datum: 28 april
Avspark: 16.00
Teve: FA Player