Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens inför Burnley
“Vi är inte i ett läge där vi kan tävla om första eller andra plats”

Den andra delen av Ten Hags presskonferens släpptes natten till idag. Bland annat fick Ten Hag frågor om Uniteds ambitioner nästa säsong, fler frågor om Rashford, och roteringarna i anfallslinjen.

Om att utmana för titeln nästa år

Just nu står vi still, men om alla är tillgängliga tror jag vi tävlar om topp 4. Det känner jag mig säker på. Det är inte längre ett lopp med två eller tre hästar, nu finns Villa, Spurs, Newcastle. Många bra lag. Chelsea får vi inte heller glömma. Alla tävlar om topp 4. Vi är en av de lagen, men vi är inte i ett läge där vi kan tävla om första eller andra platsen. Det är fakta. Jag tror vi kan närma oss om vi gör ett bra transferfönster.  I sommar måste vi förstärka ännu mer, inte bara i nyckelpositioner utan även för att få en bättre bredd.

Om Rashfords dåliga form

Rashford vet och jag vet att det har mycket att göra med honom själv, men även laget. Första halvan av säsongen hade vi problem. Men vårt anfallsspel har förbättras drastiskt efter vintern. Innan vintern var det inte tillräcklig bra. Båda faktorerna, honom och laget, hör ihop.

Om Varane

Varane förväntas vara tillbaka innan säsongsslutet. Vi har inga nyheter kring en potentiell kontraktsförlängning.

Om bristande rotationer i anfallet

Amad gör bra ifrån sig. Det är mycket konkurrens i fram. Anfallsspelare måste få förtroende, men de måste visa framfötterna och det kommer till slut ett läge där det vänder. Antony spelade väldigt bra mot Chelsea, men han spelade inte mot Liverpool. Och efter en bra match mot Newport blev han bänkad matchen efter. Det är inte en rättvis inramning.

Det är en tunn linje mellan att ge de förtroende och att andra spelare ska få chanser. Amad hade en skada som var riktigt illa och han var borta länge. När han kom tillbaka behövde han tid för att hitta matchformen. Han behövde träna och vässa på flera områden. Nu får han minuter och det kommer bli mer desto mer han bevisar framöver.

Om Rashfords löpvilja

Rashford är kapabel att göra lika många mål han gjorde förra säsongen varenda säsong. När han inte gör rätt saker utan boll konfronterar jag honom med det. Jag för mina argument och använder data. Det sköter vi internt.

Om bristande spelidé

De genomför min spelidé men kan alltid göra mer. De behöver backas och täckas också. Det handlar om laget, och vi har ingen konsekvent backlinje. Till exempel Rashford, som har en helt annan bekvämlighet när han spelar med Luke Shaw. Det är ett väldigt bra partnerskap.

Hela presskonferensen

Presskonferensen i sin helhet finns på Uniteds hemsida.