Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United öppna för bud / Antony bemöter kritiken

Ett mastigt svep idag. Vi har fått rapporter om att United ska vara öppna för att mottaga bud för nästan varenda spelare, en man har blivit gripen efter matchen mot Burnley och Antony bemöter kritiken.

United redo att lyssna på bud för “nästan varenda spelare”

Enligt James Ducker är United beredda att lyssna på bud för majoriteten av spelarna i truppen. Undantagen sägs vara “framtida stjärnor”. Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho och Rasmus Höjlund nämns som säkra kort även framöver.

Uniteds nya ledning väntas inta en “ultra-flexibel” inställning på transfermarknaden i en sommar där finanserna kan bli av stor vikt, med tanke på ligans finansiella regelverk. Även om INEOS-styret inte har siktet inställt på att sälja till exempel Marcus Rashford, så kommer den nya ledningen enligt Ducker ändå vara öppna för attraktiva bud. Rashfords lön sägs dock vara ett problem för potentiella köpare. The Athletic rapporterar samtidigt att klubben är öppna för att sälja Rashford om han själv skulle vilja lämna.

Enligt Ducker är en anfallare, mittfältare och högerfotad mittback prioriteten till sommaren. Pengar måste dock in från spelarförsäljningar. Om klubben säljer Jadon Sancho och Antony till exempel måste högerytter platsen förstärkas. Vilka spelare som säljs kommer påverka vilka spelarpositioner som prioriteras i sommar. Möjligheten att laget missar Champions League-fotboll hade gett mer klirr i kassan, då samtliga spelare får en löneminskning på 25% om så blir fallet.

Även Mason Greenwood och Sancho sägs hänga löst och är uppe för försäljning. Den potentiella ekonomiska förlusten på att sälja Antony sägs dock vara för stor.

En man gripen efter tragediramsor

I matchen mot Burnley i helgen rapporterades det att vissa bortasupportrar ägnade sig åt så kallad “tragedy chanting”, att sjunga ramsor om en tragedi motståndarlaget har erfarit. Såklart var det Munchenkatastrofen det handlade om. Filmbevis ska även ha blivit insamlat.

Problemet har uppmärksammats flera gånger den här säsongen av både ligan och drabbade klubbar. Burnley gick ut efter matchen och uppmärksammade händelsen:

Vi är medvetna om kränkande bilder som cirkulerar på sociala medier från bortasektionen under matchen på Old Trafford. Tragedi-relaterade gestikuleringar och ramsor är helt oacceptabla, och Burnley har fullständig nolltolerans. Vi fortsätter arbeta med Greater Manchester Police, Lancashire Police och Manchester United för att få hjälp att identifiera och åtala de ansvariga.

Samarbetet med polisen bar frukt; igår gick Greater Manchester Police ut på X och rapporterade att de hade gripit en man i samband med matchen. Tagen på bar gärning, om man så vill. Mannen är åtalad.

Antony bemöter kritiken: “Jag vet mitt värde”

Antony har i en intervju med The Athletic bemött kritiken mot honom den här säsongen. Sen Antony anlände har poängproduktionen och formen inte varit vad man hade räknat med. Dessutom har brassen problem utanför plan.

“Det har varit ett väldigt tufft år för mig och laget. Resultaten är inte vad vi hade förväntat oss”, säger Antony.

Men kritiken verkar inte påverka Antony avsevärt:

Övergångssumman påverkar inte mig för jag vet mitt värde. Så det är ett sätt att jobba hårdare, att veta att jag kan bli bättre. Jag vet mitt värde och jag kommer göra det. Kritikerna kommer finnas, och det är någonting som gör att jag vill jobba hårdare”.

Jag är någon som tar kritik väldigt väl och jag vill jobba på [mitt spel], och jag tycker alla behöver fokusera på att avsluta säsongen så bra som möjligt.

Vi har fortfarande ett par ligamatcher och FA Cup-finalen, men sen behöver vi fokusera på nästa säsong och inte begå de misstagen vi gjort i år.

Antony har en tuff säsong bakom sig.

Dubbla möten för U21

Mållös tillställning mot Forest

I fredags stod Nottingham Forest för motståndet på bortaplan. Forest hotar United i tabellen där det är dragkamp om tolfteplatsen, som garanterar plats i Premier League International Cup. För att kvala in till slutspelet krävs en placering bland de 16 bästa lagen. Där är United redan garanterade en plats.

Elyh Harrison storspelade i målet och räddade allt som kom mot honom. Resterande lagkamrater kunde inte prestera på lika hög nivå och lyckades aldrig få in ett segermål. Noterbart är att Sam Mather är tillbaka i laget efter en period på lån till Rochdale. Den största spänningen kom i sista minuten, då Forest drog på sig ett rött kort.

United vann målfest på bortaplan

Tjugonde avgången skulle visa sig avgörande för Uniteds chanser att knipa en tolfteplats. I skrivande stund vet vi ännu inte vilken tabellplats United slutar med, utan det bekräftas ikväll då alla matcher har blivit spelade.

Men United gjorde det inte svårt för sig när de besökte Southampton idag. Det såg ut som motsatsen till en början, då Southampton inte ens behövde en minut för att göra första målet. United rycker dock upp sig och A-lagsaktuella Ethan Wheatley lyckas vända matchen på egen hand när han gör två mål på studs. 22:a och 23:e minuten och det står 2-1.

Southampton lyckas kvittera i andra men detta United tappar inte ledningar utan tar tillbaka den lika fort som den blev tappad. Återkomne Sam Mather gör 3-2 bara två minuter därpå. Southamptons försvar verkar ha svårt att skaka av känslan efter att ha släppt in mål för det dröjer åter igen bara en minut så gör Ethan Williams 4-2. Efter en kvart gör han en till, och McNeill stänger protokollet och gör 6-2 i slutminuterna.

Ikväll får vi se om det räcker till för en inbjudan till Premier League International Cup då U21-lagen får mäta sig med andra akademilag i Europa. Vi håller såklart tummarna.

Redan säkra United förlorade mot Sunderland

Uniteds U18, som redan har vunnit ligatiteln, ställde upp med ett väldigt ungt lag när Sunderland gästade Trafford Training Centre. Det verkade inte göra något till en början då Bendito Mantato nätade i första minuten. Sunderland studsade tillbaka illa kvickt och gjorde mål i tredje, och efter det var det utför för Uniteds ungtuppar. Sunderland spikade segern i andra med två mål och slutresultatet blev 1-3.

Värt att uppmärksamma är att Albert Mills, född 2008, gjorde debut för U18-laget. Också värt att notera är att Dante Plunkett gjorde sin första match för United efter att ha blivit inhämtad från Aston Villas akademi.

Leicester tillbaka i Premier League

Trenden av jojolag i Premier League fortsätter, då Leicester City är matematiskt klara för Premier League-spel nästa säsong efter bara en säsong i Championship. Laget har varit fullkomligt dominanta i andraligan nästan hela säsongen, men har svajat lite mot slutet.

Det som säkrade uppflyttningen var att hack-i-häl Leeds United förlorade med 0-4 mot QPR, något som såklart inte bara Leicestersupportrar glädjer sig åt.