Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rykten kring Bruno skjuts ner / Bayern sugna på Ten Hag

Natten till idag släpptes den andra delen av Ten Hags presskonferens inför matchen mot Crystal Palace, där Ten Hag redogör för sina transferplaner, snackar Sancho och vädjar frustrationer kring truppens bredd. Samtidigt florerar rykten som kopplar ihop Ten Hag och Bayern Munchen.

Ten Hags presskonferens

Om ryktena kring Bruno

Förra veckan tolkades en intervju med Bruno på portugisiska som att Bruno lämnade dörren öppen efter EM gällande sin framtida klubbadress. Intervjun har fått stor spridning, men Ten Hag har en annan syn.

Jag vill absolut ha Bruno här. Det han har sagt är taget ur kontext. Jag har inte frågat honom om det för jag vet vart han står. Han är väldigt glad att vara här.

Om truppbredden och transfermarknaden

Ja, det är en av våra problem. Vi måste förbättra och bygga truppen så att det finns mer bredd. Det viktigaste är att spelare kommer tillbaka. I vissa positioner har vi inget val, till exempel på vänsterbacken. Shaw har bara startat 15 matcher och Malacia har inte ens varit tillgänglig. Två fönster gjorde vi nästan inga affärer, vi lånade bara Weghorst och Sabitzer. I vintras gjorde vi ingenting. Vi försökte men det hade att göra med budgeten och FFP.

Om Brunos betydelse

Det är viktigt att ha en spelare som tar ansvar. Det är en av de viktigaste karaktärsdragen i en modern fotbollsspelare. Han är alltid tillgänglig och missar aldrig en match. Han spelar alltid på en bra nivå och ger energi till laget. Sådana drag är nödvändiga för att lyckas. Bruno kämpar. Förra året mot Brighton till exempel var han skadad men sprang hela matchen.

Om skadeläget

I tio år har jag varit tränare men har aldrig varit med om något liknande gällande skador. Jag litar på min erfarenhet, så förhoppningsvis får jag vänta tio år tills nåt liknande händer igen.

Om den nya strukturen

Jag känner mig inte obekväm att många av de som tog mig till klubben inte längre är här. Jag jobbar bra med det nya styret och vi kommunicerar varje dag. Jag tänker inte på om min position är i fara. Jag tänker bara på möjligheter. Jag tänker aldrig på problem utan lösningar.

Om nyförvärv

Vi behöver en vinnande attityd i spelarna som kommer in. Bra mentalitet, bra personlighet och att prestera under stress. I den här klubben är det extremt viktigt att prestera under stress. Om vi ska värva en vänsterback beror på tillgängligheten  från Luke Shaw. Vi förväntar honom om ett par veckor. Det beror även på Malacias tillgänglighet.

Om Sancho

Vi har en process och vi besöker matcher. Inte alla matcher men vi har sett flera matcher då Jadon har presterat. Vi har besökt honom och pratat med honom i Dortmund. Vi fortsätter den processen och kommer ha kontinuerlig kontakt. Det var en konflikt men vi avslutar säsongen först. Han är inte här nu så vi tänker inte på problemet nu för det är inte viktigt. Han ska snart spela semifinal i Champions League. Vi har fyra viktiga matcher i ligan och en FA Cup-final. Det är det viktiga just nu. I sommar får vi se vad som händer.

Hela presskonferensen

Hela presskonferensen går att se på Uniteds hemsida.

Bayern rycker i Ten Hag

Flera klubbar i Europa är på tränarjakt inför sommaren. En av dessa är Bayern Munchen efter att ha avtackat Thomas Tuchel. Efter att Rangnick tackade nej har Bayern riktat blickarna mot Erik ten Hag, som sägs vara en av toppnamnen på Bayerns lista. Det är Florian Plettenberg på Sky Sports som kommer med uppgifterna. Enligt honom har två ytterligare lag visat intresse för våran tränare.

Enligt Plettenberg har det redan skett samtal mellan Ten Hags agenter och klubben, men inga direkta samtal med Ten Hag ännu. Ten Hags framtid är som bekant synnerligen osäker men Ten Hag ska vilja fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig till 2025.

Samtidigt så rapporterar pålitliga Simon Stone att Ten Hag är fullt fokuserad på sitt arbete i Manchester United och att med ett år kvar på kontraktet ligger hans fokus enbart hos United.