Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United vill sälja Greenwood / Forest får inte tillbaka poäng / Uniteds motståndare i finalen

Dagens matiga svep bekräftar flera saker vi haft på känn sedan innan, såsom att Moyes kommer lämna West Ham efter säsongen och att United kommer göra allt för att sälja Greenwood i sommar. 

Nottingham Forest får inte tillbaka poäng

Nottingham Forest överklagade, väntat nog, sitt poängavdrag på fyra poäng som de fick pågrund av att de inte skött sig ekonomiskt. Nu har en oberoende komission kommit fram till att poängavdraget var korrekt och skall kvarstå. Forest befinner sig för närvarande på en 17e plats med tre poäng ner till Luton på nedflyttningsplats.

Läs hela beslutet här. 

United möter Chelsea

Uniteds U18 lag kommer att möta Chelseas U18 lag i en avgörande nationell final. Detta står klart efter att Chelseas juniorer gick och vann den södra serien.

Moyes lämnar West Ham

Vi har länge vetat om det men i dagarna gick West Ham ut och bekräftade att David Moyes kommer att lämna klubben efter säsongen. Moyes har varit tränare för West Ham i 229 matcher, vilket har resulterat i 103 vinster, 43 oavgjorda och 83 förluster. Tränarens största framgång kom säsongen 2022/23 när laget vann Europa Conference League.

 

Lisandro Martínez är saknad

Flera källor inom United säger att det finns en avsaknad av ledarskap i omklädningsrummet, något som haft stor inverkan på säsongens svaga resultat. En spelare som brukar fylla detta tomrum är Lisandro Martínez, som fått säsongen förstörd av skador.  Nu hävdar flertalet i United att det är just hans frånvaro som lett till bristen på ledarskap. Försvararen har endast kunna spela elva matcher denna säsongen.

Samtidigt rapporterar Jamie Jackson att Uniteds ledning inte har ändrat sin plan att se över ten Hags framtid förens efter denna säsongen.

Läs hela artikeln här. 

Greenwood ska säljas

James Ducker rapporterar att Manchester United kommer prioritera en försäljning av Mason Greenwood i sommar. Minst två Premier League klubbar sägs vara intresserade av spelaren. Men det ses fortsatt som troligast att Greenwood flyttar utomlands till antingen Spanien, Italien eller Tyskland. Om United inte får rätt erbjudande för Greenwood sägs ett lån med köpoption kunna tänkas bli aktuellt.

Greenwood har iår gjort åtta mål och sex assister på 29 matcher i La Liga.