Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Kobbie nominerad till årets unga spelare / Martinez och Rashford tränar / Earps har fått medalj

Nyhetssvepet denna Kristi himmelsfärd kommer med nyheter om att några viktiga spelare är tillbaka i träning med laget, och därutöver nyheter om priser och nomineringar, bland annat. 

Kobbie nominerad till årets unga spelare

Kobbie Mainoo är föga förvånade nominerad bland årets bästa unga spelare i Premier Leauge. Han har fint sällskap av spelare som Foden, Palmer, Alexander Isak och Saka. Vi hoppas såklart på Kobbie.

Martinez och Rashford tränar

Skadeläget är som vi vet riktigt illa för United som ska ta emot Arsenal hemma denna söndag. Nu rapporteras både Lisandro Martínez och Marcus Rashford vara tillbaka i träning med laget. Frågan är om någon eller båda kan komma till spel på söndag. Det lär nog behövas om vi uttrycker det milt.

Earps har fått medalj

Mary Earps som sedan tidigare har fått utmärkelsen MBE (Member of the Order of the British Empire) för sina insatser för England och Manchester United under förra säsongen har nu fått medaljen utdelad av Prins Willam.

Ceremonin hölls vid Windsor Castle. Earps uttalade sig bland annat om att hon ser det som ett erkännande för damfotbollen men också att det finns mycket hårt jobb kvar att göra.

 

Ratcliffe styr upp

Vi har tidigare rapporterat om att Ratcliffie börjar styra upp i United organisation och har hört uttalanden om alltför ostädade omgivningar runt Old Trafford och Carrington. Mer nyheter kommer nu om en ny policy att personalen behöver vara på jobbet. Sedan pandemin ska personal ha blivit vana att jobba på annan plats vilket ses som ett problem för att förstärka organisation och samhörighet.

Ratcliffe lär ha uttalat att de som inte gillar det får söka sig nytt jobb. Läs mer här.

Domarteamet utsett till FA-cupfinal

Domarteamet till FA-cupfinalen mellan United och City är utsett. Huvuddomare blir 40-årige Andy Madley. Bland VAR-teamet ser vi bland annat Michael Oliver som inte är så populär i United-lägren.

Final spikad för U18

U18 ska spela nationsfinal där de möter vinnarna i andra gruppen, Chelsea. Nu har flera detaljer inför finalen spikats. Den går av stapeln tisdag 14 maj kl 20.00 svensk tid och kommer att avgöras denna kväll. Vinnarna kommer att ta del av nästa års UEFA Youth League.

Toones mål prisas

Toone som varit nominerad till månadens spelare vinner nu årets mål för sin fullträff mot Leicester City. Målet kan ses här nedan.

Parris kvar tills vidare

Nikita Parris kommer att vara kvar i United och spela FA-cupfinal mot Tottenham. Enligt rapporter från The Athletic ska hon ha kontaktats med ett lukrativt erbjudande från USA men då hon sägs prioritera att spela FA-cupfinalen ska affären ha gått i stöpet.