Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Många hade nog fått packa sin resväska

I min förra krönika gjorde jag slag i att vara en obotlig optimist, och att det hör till min personlighet. Men till slut berörs även det obotliga och formuleras om på alkemistiskt vis till pessimism, sorg, ilska och bitterhet och det som händer nu med vår klubb är inte värdigt.

Jag skrev inför matchen mot Crystal Palace i skämtsam maner till min kompis att de minsann skulle vinna med 5-0, detta efter att ha sett mittfältet och backlinjen. Lite med glimten i ögat, lite med nervös realisation. Men det som hände kunde väl ingen egentligen föreställa sig? Eller kunde vi det? Jag har svårt att gräva fram en insats som varit sämre än den i måndags i min egen historia som supporter av den här klubben sen 2005. Klappkasst. Uselt. Katastrofalt. Det finns inte ett nog bra ord som beskriver hur jävla dåligt det här var. Jag vill minnas en match under Louis van Gaal när vi förlorade mot league 1-laget MK Dons med 4-0 men inte ens det är i paritet med detta, enligt min åsikt.

Det är många som har velat giljotinera både Bruno och Rashford i våra egna supporterled, jag är inte en i skaran även om jag tycker att Rashfords tid är över. Men bevisligen är felet i vår klubb så mycket mer fundamentalt större än att det skulle bubbla ner till enstaka individer. Alla elva spelare som ställde ut skorna mot Crystal Palace ska fan i mig skämmas. Vi fick Olise att se ut som prime Messi.

“hoppas på att Saudi Arabien eller MLS lägger ett bud”

Vad fick då Palace våra spelare att se ut som? Ja, jag vet inte vad, men de hade inte haft något att göra i ett Korpenlag. Jag vill hävda att Casemiros insats igår var en utav de sämsta insatserna jag någonsin har sett i en Manchester United-tröja. Jag skulle kunna sträcka mig till att jag nästan skulle gjort det bättre, och jag slutade med fotboll för 18 år sen. Det ser ut som att han helt ärligt har gett upp. Han bryr sig inte överhuvudtaget. Vi kan bara hoppas på att Saudi Arabien eller MLS lägger ett bud, spelar ingen roll vilken summa, bli bara av med skalet som är kvar av den tidigare Brasilianska mittfältsgeneralen.

Han är inte heller ensam om att vara nominerad till mest usel i år, det är många andra som behöver titta sig i spegeln och göra någon inre resa av reflektion. Är fansen värda dessa sömniga och oinspirerade insatser om och om igen. Jag vet inte vem skiten ska kastas åt heller, spelarna? Tränaren? På något vis har de delat ansvar i den här sörjan som nu är Manchester United. Ten Hag ska kunna motivera sina spelare och det har inte bevisligen fungerat alls. Men spelarna bär också ett ansvar att motivera sig själva, i alla fall i respekt mot alla oss fans som betalar hutlösa pengar på tröjor, resor, matchbiljetter, TV-abonnemang osv.

“det blir bara sämre och sämre”

Det finns knappt något värde kvar att se resterande matcher av säsongen. Det må vara finalen i FA-cupen men jag vet inte om man vill utsätta sig själv för det självskadebeteendet. Manchester City verkar ha växlat upp i slutskedet av säsongen och vi har växlat ner, om det ens går att växla ner från stillastående.

Det som ten Hag har rätt i är att vi har haft oerhört mycket skador – men det är fortsatt ingen giltig ursäkt. Om man tittar på statistiken i Premier League är vår skadeproblem ungefär lika stora som Chelseas och marginellt större än Tottenhams. Jag köper inte den undanflykten. De startelvor vi ställer ut mot det motstånd vi möter är ändå bättre – på pappret – och då ska vi ju vinna, vi är Manchester United och inget annat. Att vi sen är utspelade av Palace, Burnley, Sheffield och Luton det går inte att försvara. Alla kan ha en dålig dag absolut, men det här är ett mönster av genomgående urusla prestationer och det blir bara sämre och sämre.

Jag vet inte om det sitter i väggarna på Old Trafford eller Carrington, men den mentaliteten som många av våra spelare utstrålar är bedrövlig. För er som har sett någon film i Purge-serien, snabbt sammanfattat handlar dessa filmer om att alla brott blir lagliga under en 12-timmars period i syfte av att bekämpa brottslighet. Det kanske är det den här klubben behöver, inte utsätta någon för något brottsligt, men att sätta alla dessa herrar i ett forum under 12 timmar med, tränare, supportar, spelare och komma fram till vilka som verkligen har något kvar i vår klubb att göra.

Jag tror att många hade fått packa sin resväska.