Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
De kämpar för att vara tillgängliga / Clinton nominerad / Månadens räddning

Dagens Unitedsvep kommer med Erik ten Hags presskonferens inför helgens möte med Arsenal. I övrigt så har Grace Clinton nominerats till säsongens spelare i WSL. Vi kan även rapportera att Andre Onana tagit hem priset för månadens räddning.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag svarade på frågor angående skadeläget, söndagens motståndare samt lite annat under dagens presskonferens inför Arsenal.

Om spelare som vill vara med

de kämpar verkligen för att vara tillgängliga och det är så fantastiskt. De är alla desperata att spela. Igår kom Licha [Martinez] till mig och han ville spela på söndag mot Arsenal men han är inte redo än. Han behöver lite mer tid för att gå igenom processen.

Om att vara försiktig med spelarna

Jag kommer aldrig att chansa med en spelare. Aldrig. Det handlar om dem, om deras framtid. Det är det viktigaste. Om deras karriärer. Jag måste ta ansvar för det och självklart är klubben viktigast. Men spelarens säkerhet, spelarens hälsa, håller också alltid en hög nivå av betydelse.

Om viljan att vinna

Vi går alltid in i en match för att vinna och förbereder oss inte för matchen efter. Naturligtvis ligger cupfinalen i bakhuvudet, men vi vill lägga ut ett lag som är konkurrenskraftigt inför söndagen och ett lag som är sugna på att vinna och producera det bästa laget för söndagen för att vinna den matchen.

Om Arsenal

Vi vet att de är ett av de bästa lagen eller förmodligen det bästa laget. Ni kan diskutera detta. Är City det bästa laget eller är Arsenal det bästa laget just nu? Väldigt bollsäkra, så väldigt bra struktur och vi vet att vi måste spela absolut till våra maximala nivåer för att få ett resultat. Men vi är kapabla till det.

Om stödet från supportrarna

Man såg fansen i måndags, de var vårt exempel. Det är vad jag sa till spelarna. De backade oss och jag tror att de ser hur vi kämpar och de ser problemen vi har. Så de har en väldigt bra förståelse för alla skador vi har och vi kämpar men de backar laget så jag är väldigt nöjd med dem.

Om skadorna

Jag tror att ägarna har sunt förnuft och ser man när man har 32 olika backlinjer.  De ser när man använder 13 partnerskap på mittbacken, när man inte har en vänsterback för att vi har så många skador.

Vi är inte nöjda, men vi vet orsakerna till att vi underpresterar i ligan nu, det är på grund av skadorna. Jag är en realistisk person och det ser jag när jag gör den här analysen. Inget lag kommer att prestera när du har så många skador på nyckelområden.

Clinton nominerad

Grace Clinton har stått för en fantastisk säsong under sin utlåning till Tottenham Hotspur. 21-åringen har gjort fyra mål och tre assists för Londonklubben och har nu nominerats till titeln som säsongens spelare i WSL.

Månadens räddning

Andre Onanas reflexräddning mot Burnley har tagit hem priset som månadens räddning i Premier League. Det är första gången som kameruniern vunnit priset sedan ankomsten till Manchester United inför säsongen.

Everton lägger ner överklagandet

Everton har valt att dra tillbaka sitt överklagande mot avdraget på två poäng från Premier League enligt deras lönsamhet- och hållbarhets regler som delades ut tidigare under säsongen. Förhöret angående avdraget, som skulle ta plats i slutet av månaden, kommer därför inte att ta plats och Everton kommer att avsluta säsongen med poängavdraget.

EM-hattrick för Adedini

Akademispelaren Rachael Adedini, som representerar Manchester United på U16 nivå, stod för ett hattrick för Frankrike i damernas U17 EM. Se målen nedan.