Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Arsenal 0-1
Chansfattigt sömnpiller på Old Trafford

United och Arsenal bjöd på en chansfattig tillställning där United hade chansen att sabba titelförhoppningarna helt för Londons röda förening. Så blev det icke, där intetsägande försvarsspel var det enda som krävdes för Arsenal att åka hem med tre poäng.

United började matchen hyggligt. Laget lyckades mota tillbaka Arsenals offensiv och spelade ett tålmodigt anfallsspel där man höll bollen inom laget och spelade det säkra före det osäkra. När Arsenal hur lätt som helst lyckas göra 0-1 (snett inåt bakåt, tänka sig) blir det som bortblåst. United lämnar över initiativet till bortalaget, Arsenal däremot gör inte mycket utav det. Pendeln svänger åt båda hållen, men Arsenal verkar bekväma med 0-1 och spelar bort resten av halvleken. United glänser inte men är ändå med i matchen, om än lite grant.

Temat fortsatte i den andra där ingetdera av lagen verkade vilja ta tag i matchen. Chanserna var försvinnande få och Arsenal verkade nöjda med resultatet. Antingen det eller så vaknade deras offensiv på helt fel sida. Lite av både och, skulle jag vilja säga. I Brunos frånvaro saknas kreativiteten framåt, och det speglas i att United, som varit så målfarliga sen årsskiftet, inte lyckats göra ett enda mål de senaste två matcherna. McTominay gör ingen glad när han vikarierar som offensiv mittfältare, och Höjlunds horribla form fortsätter. Det är svårt att erinra en sådan tandlös offensiv insats den här säsongen.

I en sådan här match där Arsenal helt klart känner pressen och inte är sitt bästa jag är det trist att en kombination av dåligt försvarsspel och individuellt misstag av Casemiro ska kosta oss. Att sabba festen för Arsenal hade varit en av få ljusglimtar den här säsongen. På tal om ljusglimtar kan vi nämna att Dalot hittade tillbaka till lite av sin gamla form idag samt att Amad förtrollade Old Trafford på högerkanten i en prestation värd matchens lirare. Ska vi se drabbningen ur positiva ögon ger United Arsenal en match, och det är mer än vad många förväntade sig på förhand.

När åskan började dundra över Old Trafford blev det den mest underhållande delen av hela föreställningen. Summa summarum: Knappast en dag vi kommer minnas.

André Onana: 6,5

Blir stundtals pressad av motståndarlaget och det mynnar ut i lite misstag med fötterna. I övrigt stillsam dag på jobbet tills slutskedet av matchen, där han får göra flera bra ingripanden.

Diogo Dalot: 6,5

En av Uniteds bättre spelare i första halvlek där han utgår från en hög position men lyckas ändå hänga med i försvaret. Saka känns knappt närvarande. Fortsätter göra det bra i andra.

Casemiro: 4

Bland det sämsta positionsspelet man kan tänka sig på Arsenals mål. Helt ur synk med resten av backlinjen och går mer än vad han springer när Arsenal forcerar mot Uniteds mål. Bättre i andra halvlek men i helhet klart under vad som är godkänt.

Jonny Evans: 5,5

Utbytt 75′. Ingen tacksam uppgift att ha Casemiro som mittbackspartner, givetvis. Lyckas ändå hålla lite ordning i hönsgården. Jag har dock svårt att tro på att han verkligen är i matchform.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Utbytt 87′. Gör det lätt för Arsenal på målet, och Trossard trivs bra med Wan-Bissaka som motståndare. Helt obefintlig i det offensiva dessutom.

Sofyan Amrabat: 6,5

Utbytt 87′. Helt klart en begränsad spelare, särskilt på motståndarnas planhalva. Men han väljer att spela på sina styrkor, det defensiva. Där gör han mycket nytta. Kobbie kan inte lösa det på egen hand. Klar förbättring över Eriksen och förmodligen marockanens bästa match på säsongen.

Kobbie Mainoo: 5,5

Har inte mycket boll och har svårt att sätta sin prägel på matchen. Gör dock inte bort sig. Trivs helt klart bättre med Amrabat än Eriksen.

Amad: 7

Utbytt 70′. Riktigt vassa inledande 20 minuter där han är Uniteds bästa spelare. Räds inte alls att springa mot ett samlat försvar när han får bollen på högerkanten. Otrolig på trånga ytor. Känns ju inte mer än rätt sett till United den här säsongen att han ska bli skadad då också, givetvis.

Scott McTominay: 4

Börjar matchen bra men tappar bort sig helt efter första målet där han saknar energi i duellspelet och passningsspelet. Tynar bort fullständigt och bidrar med absolut ingenting i andra halvlek.

Alejandro Garnacho: 5,5

Får mycket boll och försöker men White står i vägen mest hela tiden. Beslutsförmågan kan vara bättre i flera lägen. I hans försvar får han inte mycket hjälp av sina lagkamrater, och får en del bonuspoäng för att han tillsammans med Amad är den enda som faktiskt bjuder på något framåt.

Rasmus Höjlund: 4

Utbytt 87′. Mycket tuff match. Får snålt med boll men brister med ryggen mot mål och bjuder inte direkt in till passning. Dålig period just nu.

Antony: 6

Inbytt 70′. Vinner bollen första han gör och bjuder dessutom på ett skott på mål! Flyttar därefter ner som vänsterback och gör ett godkänt jobb.

Willy Kambwala: 5,5

Inbytt 75′. Har det tufft mot slutskedet när Arsenal försöker sätta spiken i kistan.

Omari Forson: N/A

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Christian Eriksen: N/A

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ethan Wheatley: N/A

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5,5

Implementerade en mer kompakt och defensiv spelstil än sist, vilket förmodligen var det bästa sättet att hantera den här matchen. I första halvlek så lyckas Ten Hag sätta lock på Arsenal, och med den startelvan han har att laborera med är det smått imponerande. Men efter första målet bör justeringar ha gjorts.

Att starta Amrabat över Eriksen kanske känns självklart men ett plus i kanten för det, oavsett. Det fanns en period i andra halvlek där United kunde ta initiativet på riktigt, där hade jag önskat de offensiva bytena betydligt tidigare och att laget faktiskt tryckte på. I ett 0-1 underläge mot ett av ligans bästa lag i det stadiet av matchen har man liksom inget att förlora.