Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Newcastle United
Martínez redo för fighten med Alexander Isak(?)

Sista hemmamatchen för säsongen står för dörren. Newcastle och Alexander Isak kan sätta den sista spiken i Uniteds kista denna säsong och se till att det inte blir något spel i Europa (om vi nu inte vinner FA-cupfinalen). Som det ser ut är Lisandro Martínez redo att ta fighten med Isak vilket vi i så fall välkomnar stort.

Båda lagen har blandat och givit under säsongen men nog måste vi betrakta de svartvita som favoriter baserat på förutsättningar och form. 

Hela 56 mål insläppta i ligan och 14 förluster talar sitt tydliga språk denna säsong även om Ten Hag skyller på alla skador. Newcastle United har 13 förluster men 22 plusmål, inte minst tack vare svenske Alexander Isak.

Manchester United

Undertecknad var på Old Trafford i söndags och det mest spektakulära som hände var ju egentligen att himlen och Old Traffords tak öppnade sig, vi gick genomdränkta därifrån. Matchen som sådan var ganska sömning även om United gjorde mer motstånd än förväntat på förhand.

Tyvärr lyckades Casemiro vara rätt undermålig igen och inte heller framåt kunde vi få till några vettiga skott på mål. I sista hemmamatchen finns chansen att visa något. Efter dagens presskonferens vet vi att Lisandro Martínez ska vara redo och vi chansar på att han startar. Det är i skrivande stund mer oklart om Fernandes, Kambwala och Rashford är tillgängliga och/eller vilka som är villiga att tt ta fajten för en bra avslutning på hemmaplan.

Vi kan nu kan konstatera att Casemiro sett illa ut som mittback upprepade gånger så förhoppningsvis får vi se paret Evans-Martínez längst bak. På ytterbackspositionerna finns inga direkta alternativ (Dalot, Wan-Bissaka). I mitten är det nog minst illa med McTominay bredvid Mainoo just nu men pengen sätts på Casemiro

Offensivt på kanterna lär vi få se Antony och Garnacho eftersom pigge Amad drog på sig en skada i matchen mot Arsenal. Inte heller längst fram finns det något alternativ till Höjlund. Rashford på inhopp som bäst.

På bänken finns inte mycket att ta av. Någon/några av ungdomarna lär få hoppa in igen och sedan har vi Christian Eriksen. Dansken kan såklart blixtra till men känns trött och lär nog försvinna nu till sommaren tillsammans med Casemiro och Amrabat. Varane vet vi sedan nyheten tidigare idag försvinner i juni.

Möjlig startelva:

Newcastle United

Newcastle började säsongen piggt och många trodde att laget skulle kunna hota i toppen på allvar. Efter skada på Alexander Isak och andra tongivande spelare så blev dock även Newcastles säsong sisådär. Under senare tid har det sett bättre ut med spelare som Trippier, Joelinton och Almiron tillbaka.

Efter två övertygande segrar mot bottenlagen Burnley och Sheffield United fick Newcastle nöja sig med en poäng borta mot Brighton i en sömning tillställning. Sean Longstaff stod för Newcastles mål. Desto roligare har det varit för Alexander Isak denna säsong som gjort 24 mål på 37 matcher totalt.  Han ligger på en tredjeplats efter Haaland och Palmer i årets skytteliga. Enligt uppgift ska det finnas tveksamhet om Isak kommer till spel då han varit sjuk men Howe överdriver säkert. Frågetecken även för Callum Wilson.

Med ovanstående sagt lär vi nog inte få se så många överraskningar i laget från Eddie Howes sida. I mål kan Nick Pope vara tillbaka från skada men det är ännu tveksamt om han matchas.

Bakåt tror jag på en start för Trippier bredvid linjen Burn, Krafth och Livramento. I nästa linje får vi troligen se Anderson, brassen Guimaraes, och Sean Longstaff och i frontlinjen Almiron och Gordon bakom Alexander Isak om han är frisk. Joelinton som nyligen är tillbaka från skada och Harvey Barnes pockar också på för en startplats i den offensiva linjen.

 

Möjlig startelva:

Historik

Det har blivit förluster för United i lagens tre senaste möten varav en hemma i ligacupen, övriga två borta. Således dags för vinst. Totalt har United en fin statistik på Newcastle. Sedan 1995 har United vunnit 34 av 57 matcher och förlorat 10.

Visste ni att…

 • Newcastle har inte vunnit på Old Trafford sedan 2013 när David Moyses coachade de röda.
 • Alexander Isak har nu med råge slagit Zlatan Ibrahimovich målrekord i PL som var på 17 mål säsongen 2016/2017.

Matchinformation

Manchester United
Newcastle United
Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Onsdagen den 15 maj 2024, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Rob Jones
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Shaw (skadad, eventuellt 25 maj)
 • Maguire (muskelskada, eventuellt 25 maj)
 • Martial (skadad, maj)
 • Lindelöf (muskelskada, maj)
 • Varane (muskelskada, maj)
 • Malacia (knä, juni)
Tveksamma:

 • Amad (knä, liten chans)
 • Fernandes (skadad)
 • Rashford (skada)
 • Martínez (muskelskada, liten chans)
 • Mount (skadad, liten chans)
 • Shoretire (oklar status, liten chans)
FORM
O13/4BournemouthBPL2-2
O21/4CoventryNFA3-3VS
V24/4Sheffield UHPL4-2
O27/4BurnleyHPL1-1
F6/5C PalaceBPL0-4
F12/5ArsenalHPL0-1

Newcastle United

Skador och avstängningar:

 • Botman (knä, 2025)
 • Lascelles (knä, 2025)
 • Tonali (avstängd, 27 augusti)
 • Willock (häl, juni)
 • Miley (rygg, juni)
 • Schär (lår, eventuellt 19 maj)
 • Target (hälsena, inget datum)
Tveksamma:

 • Wilson (lår)
FORM
V6/4FulhamBPL1-0
V13/4TottenhamHPL4-0
F24/4C. PalaceBPL0-2
V27/4Sheffield UtdHPL5-1
V4/5BurnleyBPL4-1
O11/5BrightonHPL1-1

United mot Newcastle

Totalt:17891-41-46345-249
Hemma:8754-22-11201-96
Premier League:5732-16-9113-58
SENASTE MÖTENA
V2023-02-26NLC2-0
F2023-04-02BPL0-2
F2023-11-01HLC0-3
F2023-12-02BPL0-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2021-02-21HPL3-1
V2021-09-11HPL4-1
O2022-10-16HPL0-0
F2023-11-01HLC0-3