Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Raphael Varane säger farväl

United har bekräftat idag att Raphael Varane kommer lämna klubben efter säsongen är över. Fransmannens kontrakt går ut i sommar och det innebär att han lämnar gratis.

Varane kommer från en mycket skadedrabbad säsong och har missat 13 matcher under 2023-24. United skriver på sin hemsida att Varane hoppas kunna komma tillbaka innan säsongsavslutningen och spela en match till innan han tackar för sig.

Raphael Varane anslöt från Manchester United för 40 miljoner pund sommaren 2021 och hade en minnesvärd presentation framför fansen innan ligapremiären mot Leeds United. Debuten kom två veckor senare mot Wolverhampton där han genast bidrog med en assist. Det blev en bra start för Varane tills skadorna började komma på löpande band. Varane har inte genomfört en enda säsong i sina tre säsonger i röd tröja utan omfattande skadeproblem. Totalt har det blivit 47 missade matcher på de tre säsongerna.

Men när Varane har spelat har han ofta hållit hög nivå och har ändå hunnit med 93 matcher, 2 mål och 1 assist. Höjdpunkten för Varane i United var givetvis ligacupsegern, som blev den enda Unitedtrofén som platsar i hans omfattande pokalskåp från tiden i Real Madrid.

Varane skickade ut ett meddelande till alla supportrar på X efter det bekräftades att han skulle lämna klubben:

Till er, supportrar av Manchester United. Det har varit några otroliga år där jag har fått spela för den här speciella klubben och bära tröjan.

Första gången jag gick ut på Old Trafford som spelare var galet. Atmosfären var otrolig. Jag blev kär i klubben, med fansen. Du måste spela för Manchester United för att förstå vad det representerar. För mina barn är det här hem. Det kommer vara en speciell plats för mig i resten av mitt liv. När fansen går till Wembley är det något de kommer ihåg hela livet. Att dela det ögonblicket med dem var otroligt.

Trots faktumet att vi har haft en svår säsong så är jag positiv för framtiden. De nya ägarna kommer med en tydlig plan och en bra strategi. Vi ses på Old Trafford för att ta adjö i den sista hemmamatchen. Det kommer bli en känslig dag för mig.

Vi tackar Raphael Varane för tre år av trogen tjänst och önskar honom all lycka till i framtiden!