Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Marc Skinner skriver på för ett år till

Det bekräftades från United idag att damlagets tränare Marc Skinner har tecknat en kontraktsförlängning med klubben på ett år, med option på ytterligare ett år.

Kontraktsförlängningen kommer efter mycket spekulationer och förhandlingar, men förlängningen fick vänta till efter FA Cup-finalen, som United vann med 4-0 mot Tottenham. Det hade kanske inte sett så snyggt ut att ge Skinner kicken efter det.

Men trots att Skinner ledde laget till deras första titel någonsin så har tonen varit brysk mot tränaren mest hela säsongen. Med tvivlet kring Skinner hängande i luften är det inte så konstigt att förlängningen endast är på ett, max två år.

Efter en mycket lovande säsong i fjol då man slutade på silverplacering har United kanat ner i tabellen i WSL, med en femteplats som resultat med en match kvar att spela. Under säsongen har man inte lyckats vinna en enda ligamatch mot topp 4-lagen, och är för tillfället hela sjutton poäng upp till ligaettan Chelsea. För att spä på besvikelsen var man chanslösa i Champions League-spelet.

Skinner säger:

Det är en ära att förlänga min sejour i Manchester United. Jag har alltid känt mig som hemma här, med våra fantastiska spelare, personal, och supportrar. Att kunna säkra lagets första stora titel på Wembley var en riktig höjdpunkt i karriären för mig och ett ytterligare tecken på vår fortsatta utveckling, på och av plan. Tack till alla som har stöttat mig på den här resan, och jag ser fram emot att skapa fler vinnande minnen tillsammans.

Matt Johnson, tillfällig chef för damfotboll, säger:

Alla i Manchester United är väldigt glada över att se Marc fortsätta som huvudtränare för damlaget och bygga på succén efter den historiska FA Cup-segern. Vi vill säga grattis till kontraktsförlängningen och vi önskar honom och laget all lycka till inför nästa säsong.

https://twitter.com/ManUtdWomen/status/1791412222108774801?t=e9ZIK5DHHWJDGUbzKt808A&s=19