Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
“Klubben mår bättre nu än förra säsongen” / Italienskt intresse för Greenwood

Det sista svepet för ligasäsongen är kommet. Ten Hag har svarat på frågor från pressen inför dagens match, Van Persie har fått ett tränarjobb, och Greenwood attraherar intresse från Italien.

Ten Hags presskonferens

Om Europaspel

Om vi kvalificerar oss till Europa Conference League hade det inte varit pinsamt. Jag tänker aldrig negativt. Vi har möjligheterna i egna händer, så det är bara att gå för det. Jag tror att Manchester United är en attraktiv klubb för alla spelare. Såklart vill alla spelare spela på högsta nivån, men vill man spela i ett lagbygge och ett projekt tror jag United är attraktivt för alla.

Om positiva förändringar

Jag tycker att vi har utvecklat många unga spelare som har hög potential och kan ge kvalité till truppen. Vi har etablerade erfarna spelare och det är en bra mix och det kan bli en stark trupp som kan tävla på högsta nivån. Vi har visat det den här säsongen mot de bästa lagen.

Om klubben är i en bättre position nu än förra året? Ser man på resultaten så nej, men vi vet anledningarna bakom det. Annars skulle jag säga ja. Vi har fler spelare, mer högkvalitativa spelare i truppen. Så från det perspektiv mår klubben bättre.

Om Rashford och mobbning från supportrar

Igår var det 68 tusen fans på plats. Så positivt. Det är fantastiskt att spela för den här klubben och Marcus vet det. Jag pratar ofta med spelare om hårda ord från supportrar och det händer och man får hantera det som spelare. En person som inte representerar många får man hantera genom att inte reagera eller svara. Det är bara ta det och gå vidare.

Hela presskonferensen

Del två av presskonferensen finns att ta del av på MUTV.

Van Persie tar sig an sitt första tränarjobb

Eredivisieklubben Heerenveen bekräftade i veckan att de har bytt tränare. Den holländska (eller frisiska, beroende på vem du frågar) klubbens nya tränare heter inget mindre än Robin van Persie, som i och med det tar an utmaningen som a-lagstränare för första gången i karriären. Tidigare har han varit assisterande i moderklubben Feyenoord, samt tränare för Feyenoords ungdomslag.

Napoli en av Greenwoods intressenter

Mason Greenwood har varit utlånad till Getafe hela säsongen av anledningar ni säkerligen redan känner till. Greenwood har fått gott med förtroende från Madridklubben och har gjort 10 mål på 34 matcher.

Enligt The Athletic ska United vara intresserade av att avlasta Greenwood permanent. Getafe har visat intresse av att förlänga lånet, men en permanent affär ska alltså vara prioriteten, även om ett förlängt lån är tänkbart om transfersumman inte når upp till Uniteds förhoppningar.

Napoli har nu nämnts som en intressent för Greenwoods signatur i sommar. Enligt artikeln ska Napoli ha tagit “kontakt”, men inget konkretare än så.

De Zerbi får kicken

Morgondagens motståndare Brighton har valt att gå skilda vägar. Enligt klubben handlar det om en “ömsesidig överenskommelse”, vilket det allt som oftast brukar heta.

De Zerbi säger i ett uttalande: “Jag är väldigt ledsen över att lämna Brighton, men jag är väldigt stolt över vad mina spelare och personal har åstadkommit med stödet från alla i klubben och våra otroliga supportrar i de två senaste säsongerna, som varit historiska”.

Res med oss till Manchester!