Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ingen Rashford i EM truppen / E-mail blunder / Galtons skada

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Marcus Rashford lämnats utanför Englands preliminära EM trupp inför sommarens turnering i Tyskland. Vi kan även rapportera om Dan Ashworth och Omar Berradas E-mail blunder. I övrigt så vet vi nu allvarlighetsgraden av Leah Galtons skada.

Ingen Rashford i EM truppen

Det blir inget EM för Marcus Rashford då spelaren lämnats utanför Gareth Southgates preliminära träningstrupp inför turneringen. Manchester United är dock inte helt utan representanter då Harry Maguire, Luke Shaw och Kobbie Mainoo finns med bland de 33 utvalda spelarna.

E-mail blunder

Daily Mail rapporterade igår att Dan Ashworth skickat ett mail till ett konto associerat med Newcastle United där han oavsiktligt avslöjade kontakt med Manchester Uniteds framtida vd Omar Berrada, som fortfarande är på tjänsteledighet från Manchester City och inte påbörjar sin nya roll med United förens den 13:e juli.

Det som hände var att Ashworth skickat mailet till Berrada efter konversationer tidigt i februari. I mailet, som skickades till en Ineos adress, så gjorde Ashworth det tydligt att han ville bli Manchester Uniteds nya sportsliga direktör. Problemet var bara att Ashworth även råkade skicka en kopia till sin Newcastle United adress, något som avslöjade direktörens förhandlingar med Berrada och Manchester United. Vid detta tillfälle så hade inte Manchester United öppnat dialog med Newcastle kring intresset för Ashworth.

Kontakten mellan parterna öppnar upp till flera potentiella kontraktsbrott. Detta då Omar Berrada inte påbörjat sin roll i Manchester United ännu samt att Ashworth ska ha gett Berrada detaljer kring direktörens flytt från Brighton till Newcastle under sommaren 2022.

Galtons skada

Under Marc Skinners presskonferens efter förnedringen mot Chelsea på Old Trafford så bekräftade han att Leah Galton kommer att missa några månaders spel efter fotledsskadan som spelaren drog på sig under förra helgens FA Cup final. Skinner hoppas få tillbaka spelaren till starten av nästkommande säsong.

Earps om framtiden

Mary Earps öppnade upp om situationen med Manchester United i en intervju med Sky Sports där spelaren bekräftade att diskussioner kring hennes kontrakt fortfarande pågår och att 31-åringen inte vill ta ett känslomässigt beslut om framtiden. Earps berättar även om den jobbiga starten på säsongen där hon kände att hon blev en syndabock men att hon fokuserade på sitt fotbollsspelande. Ni kan se hela klippet med Earps nedan.

Säsongens mål

Alejandro Garnacho har föga förvånande tagit hem BBC Sports pris för säsongens mål med cykelsparken mot Everton.

Nominerade till säsongens lag

Bruno Fernandes, Diogo Dalot och Andre Onana har alla nominerats till Premier League Fans Team of the Season. Röstningen sker via Premier Leagues hemsida.

Fletcher och Amass lirar EM

Harry Amass och Jack Fletcher var de två Unitedspelarna som togs med i Englands trupp inför U17 EM på Cypern. The “Young Lions” fick en fin start på turneringen igår då Frankrike besegrades med hela 4-0 i en match som Jack Fletcher startade på mittfältet.

Harry Amass fick agera inhoppare i matchen.

Landslagskallning för Evans

Jonny Evans har tagits med i Nordirlands landslagstrupp inför vänskapsmatcher mot Spanien och Andorra.

Wheatley och Harrison till landslaget

Årets mest prisade ungdomsspelare, Ethan Wheatley och Elyh Harrison, har belönats för den goda formen i Uniteds akademi med platser i England U18s landslagstrupp inför matcher mot Nordirland och Marocko.

Pochettino lämnar Chelsea

Igår så släpptes bomben att Mauricio Pochettino och Chelsea kommit till ett gemensamt beslut att bryta kontraktet och argentinaren kommer därmed att inte fortsätta sin roll som huvudtränare i Chelsea. Nyheten kom oväntat efter en mycket stark avslutning på säsongen som såg Chelsea fixa Europa League fotboll trots att ha spenderat en stor del av säsongen runt mittpunkten av tabellen.