Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ashworth försöker att tvinga sig till Manchester / Flera tillbaka i träning / Nominerade

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Dan Ashworth försöker att tvinga fram en tidig ankomst till Manchester United. Vi kan även meddela att flera Unitedspelare är tillbaka i träning inför helgens cupfinal. I övrigt så har flera Unitedspelare nominerats för olika priser.

Ashworth försöker att tvinga sig till Manchester

Dan Ashworth verkar göra allt han kan för att ta sig ur den långvariga arbetsledigheten från Newcastle United för att kunna påbörja sin nya roll I Manchester. Han påstår nu att han inte sa upp sig från Newcastle utan att han fick sparken från St. James Park. Newcastle sägs vara förvånade över försöket att ta sig ur arbetsledigheten då den nordliga PL-klubben anser att de har all rätt att hålla Ashworth från Manchester United tills 2025.

Newcastle efterfrågade en massiv kompensationssumma på cirka 20 miljoner pund för att köpa loss Ashworth, något som Manchester United inte var i närheten av att erbjuda. Det är nu ett flertal veckor sedan dessa förhandlingar tog plats och diskussionerna verkar stagnerat.

Flera tillbaka i träning

Flera spelare är tillbaka på Carringtongräset inför helgens FA Cup final mot stadsrivalen Manchester city. En av spelarna som sägs på träningsplanen var Mason Mount, som varit skadad sedan matchen mot Crystal Palace i början av maj. Mount har fått sin debutsäsong vid Old Trafford helt förstörd av skador och vi hoppas nu att han kan hålla sig på planen in på nästa säsong.

Även Victor Lindelöf och Anthony Martial var tillbaka på gräset efter lång skadefrånvaro.

Två stora försvarspjäser som inte fanns med i träningen var Harry Maguire och Luke Shaw. Den förstnämnde beskrevs av Erik ten Hag som att han hade goda chanser att återvända inför finalen men av träningsfrånvaron att döma så är han ännu inte riktigt redo för spel. Luke Shaws chanser att spela i årets FA Cup final beskrevs som väldigt låga, så det är ingen förvåning att han inte tränade.

Nominerade

Flera Unitedspelare har nominerats till olika priser nu när Premier League säsongen 2023/24 ska summeras.

Säsongens mål

Den gångna säsongen var allt från bra när det kommer till både resultat och prestationer. Trots detta så fick vi se några riktiga gobitar målmässigt från United, Något som reflekteras i faktum att nästan hälften av de nominerade för säsongens mål är från Manchester United.

Fernandes volley mot Burnley, Garnachos cykel mot Everton, Mainoos magiska avgörande mot Wolves och Rashfords smällkaramell i derbyt är alla nominerade till priset.

Säsongens räddning

Medans Champions League spelet gick väldigt tungt för Andre Onana så var det i ligan där han vid många tillfällen visade varför vi köpte honom från Inter, med många riktigt fina räddningar under debutsäsongen i England. Den enorma reflexräddningen mot Burnley för några veckor sedan har nominerats till priset för säsongens räddning.

Säsongens Game Changer

Scott McTominay har nominerats till priset som säsongens Game Changer för sitt individuella hjältedåd när han kom in och gjorde två mål på stopptid för att på egen hand vinna hemmamatchen mot Brentford.

McKenna ryktas

Förra assisterande tränare till Ole Gunnar Solskjaer under tiden i Manchester United, Kieran McKenna, har stått för en otrolig bedrift under de senaste säsongerna då han tagit Ipswich från League One till Premier League efter två raka uppflyttningar. McKenna ryktas nu till ett flertal Premier League klubbar som Brighton och Chelsea.

Den 38-årige huvudtränaren verkar inte vara intresserad att stanna i Ipswich efter all uppmärksamhet från större klubbar och kommer enligt rapporter inte förlänga sitt kontrakt med sin nuvarande klubb. Manchester United har fortfarande inte bestämt vad som kommer att hända med Erik ten Hag, med ifall ett tränarbyte skulle bli aktuellt så ses McKenna som en spännande kandidat att ta över vid Old Trafford.

McTominay till EM

Scott McTominay finns föga förvånande med i Skottlands provisoriska landslagstrupp inför sommarens EM i Tyskland.

Fem Unitedspelare till Wales

Safia Middleton-Patel, Hayley Ladd, Gemma Evans, Mayzee Davies och Olivia Francis finns alla med i den walesiska truppen som tar an Ukraina över två matcher i EM-kvalet.

FA Cup vinsterna

Såhär inför den kommande FA Cup finalen så vill vi passa på att länka till denna historiska artikel där ni kan läsa om alla våra tidigare FA Cup triumfer.

Manchester Uniteds FA-cupvinster