Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens inför FA-cupfinalen
“Jag kom hit för att vinna titlar, nu har vi chansen igen”

På torsdagseftermiddagen höll Erik ten Hag presskonferens inför den stundande FA-cupfinalen mot Manchester City i helgen. Det pratades bland annat om historiken mot lördagens motstånd under säsongen, lite om skadeläget, och hur tankarna på framtiden är. 

Om matchens betydelse

“Det handlar om titlar och nu har vi chans att vinna, en chans att vinna två titlar på två år,” säger Ten Hag och räknar med Ligacupen förra året.

För Ten Hags del personlig understryker han att det är en viktig match, principiellt som vilken match som helst som ska vinnas.

Om läget i laget

Ett gäng spelare har varit borta de senaste matcherna, bland annat Victor Lindelöf, Mason Mount och Harry Maguire.

Gällande sistnämnde Maguire bekräftar Ten Hag att han inte är tillgänglig för finalen. Det ska dock inte handla om något bakslag utan helt enkelt att han inte är fullt fullt frisk.

“I övrigt är alla spelare redo, tror jag. Vi har en sista träning imorgon (fredag) och kommer då fram till slutgiltiga beslut.”

Om Marcus Rashford

“Det ser bra ut. Men en karriär innehåller också en del upp- och nedgångar, men han har redan en stor karriär och har under den låtit spelet tala. Han är stark och jag är övertygad om att han hittar tillbaka och fortsätter göra mycket mål.”

Om fokus här och nu

Det är en FA-cupfinal och vi har tagit oss dit. Det kommer inte bli enkelt men vi kommer gå för det och måste tro på det. Mot många bra motstånd har vi spelat vår bästa fotboll och jag förväntar mig det även på lördag.”

Ten Hag får också frågan om han blickar längre fram i tiden redan nu, som till ett stundande transferfönster. “Så klart gör jag det, men fokus är här och nu.” 

Till de som säger att FA-cupfinalen blir din sista match i United, vad svarar du dem?

“Jag har ingenting att säga om det.

“Jag kom hit för att vinna titlar, nu har vi chansen igen, något som vi har förtjänat, och vi måste gå för det. Efter säsongen får vi summera och se var vi är i vår process.”

Om hur taktiken till matchen

Ten Hag pratar mer om säsongens ligamöten med City och mindre om lördagens eventualiteter. Han konstaterar bland annat att någon VAR-situation ställde till det samt att man stod upp bra i bortamötet i mars. Han påpekar även att man i samma möte hade en väldigt svag bänk, vilket kommer att vara annorlunda nu.

Presskonferensen finns att se här. 

Res med oss till Manchester!