Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om FA-cupfinalen 2023/24
Det är vår förbannade skyldighet att kriga ner fuskarna

På lördag gör Manchester United upp mot Manchester City på Wembley om FA-cuptiteln, precis som föregående år. I den här frågeasken går vi igenom våra tankar inför finalen!

Manchester United tar emot Manchester City i FA-cupfinal på Wembley i helgen. Dina spontana tankar inför matchen så här dagen inpå?

Mikael Österdahl: Jag tänker mest att det är vår förbannade skyldighet att kriga ner fuskarna.

David Grgic Levin: Att det är skönt om vi vinner, och att en till plastbuckla till ett fuskbygge inte kommer få några tårar från mig. Så det kan bara bli bra.

Axel Klöfwer: Förväntar mig ingenting, vet fortfarande att man kommer att bli förbannad.

Elias Hallström: Att det naturligtvis kommer bli en extremt svår uppgift, men att det i en final kan tippa åt endera håll. Kanske kan det finnas någon form av mättnad hos motståndaren som vi kan utnyttja?

Peter: Trist nog är de lite svala, brukar vara mer upphetsad inför match. Det beror väl på allt stök under säsongen.

De ljusblå är föga överraskande stora favoriter, men i finaler kan allt hända. I förra årets final, mot samma motstånd, började United i underläge nästan omgående, vilket sedermera ledde till förlust. Vad blir viktigt för att United ska göra det bättre i år?

Mikael Österdahl: Jag tror inte att vi är kapabla att spela bättre än vi gjorde då. Ska vi vinna handlar det mer om att alla marginaler är på vår sida.

David Grgic Levin: Det är svårt. City har en tendens att anpassa sig till vilken matchplan som helst. Något som är säkert är att United inte kommer vinna om man spelar som man har gjort större delen av året.

Axel Klöfwer: Det viktigaste genom hela matchen blir att hålla fokus defensivt. Förra året så sov vi från början och det small direkt, sånt får inte hända i år.

Elias Hallström: Kvalitetsmässigt är det enorm skillnad på lagen, så mycket handlar nog om att hitta rätt i de mentala bitarna och utnyttja de perioder av matchen där man eventuellt har lite momentum. Att vara effektiva vid rätt tillfällen, så att säga.

Peter: Det handlar nog om att slåss och glöda mer än normalt, inte vara naiva och sätta en stark defensivt men snabb beslutsfattning även framåt.

Många spelare har varit skadade och Erik ten Hag har emellanåt fått klippa och klistra mycket i startelvorna. En del spelare börjar dock komma tillbaka och ger oss lite fler alternativ. En tänkbar startelva är följande: Onana; Wan-Bissaka, Casemiro, Martinez, Dalot; Mainoo, Amrabat, Fernandes, Garnacho, Amad; Höjlund

Tankar?

Mikael Österdahl: Jag tänker att den av Varane och Maguire som anses vara mest matchredo kliver in i mittförsvaret bredvid Martínez. Därmed Casemiro upp på mittfältet och sen är det lite lurigt hur Ten Hag resonerar kring Amad och Hojlund. Jag gissar att en av dem får sätta sig på bänken till förmån för Amrabat eller McTominay.

David Grgic Levin: Jag hoppas att Varane kan starta och att Casemiro kan gå in bredvid Mainoo. Amrabat var bedrövlig sist så att han kan få bukt med citys mittfält är föga troligt. McTominay gör sig bäst som inhoppare. I övrigt är det inget mer att hymla om.

Axel Klöfwer: Raphael Varane hade gjort en enorm skillnad i den där backlinjen, tror faktiskt att vi är riktigt chanslösa utan honom, tyvärr.

Elias Hallström: Det känns alldeles för tidigt med Martinez, men samtidigt är alternativen få. Jag har svårt att se att han klarar en hel match, men är han startklar tycker jag han ska spela. Möjligtvis att McTominay petas in någonstans.

Peter: Casemiro som back känns mycket farligt. Hoppas på Maguire där och Casemiro istället för Amrabat som inte håller måttet när farten skruvas upp av Foden c/o.

I händelse av att United vinner, skulle en FA-cuptitel påverka ditt omdöme för säsongen i stort?

Mikael Österdahl: Väldigt lite. Cuper existerar i en bubbla. Ligaspelet utgör alltid den överlägset största delen av helhetsbetyget.

David Grgic Levin: FA-cupen lever nästan sitt egna lilla liv, åtskild från resten av säsongen. Man kommer givetvis minnas en potentiell buckla med glädje, men det gör inte att resten plötsligt når upp till samma nivå. Oavsett vad som sker kan man inte säga annat att säsongen 2023-24 var usel.

Axel Klöfwer: Det är klart att det hade räddat säsongen något. Ligasäsongen förstördes av skador och att vinna en meningsfull titel samt ta en Europa League plats hade faktiskt varit ett fantastiskt slut på en hemsk säsong.

Elias Hallström: En FA-cuptitel ska absolut inte förringas, men helheten är större än delarna den här säsongen. Den skulle så klart väga upp lite grann, men något godkänt betyg kan inte sättas på den här säsongen.

Peter: Lite med bakgrund mot att det känns svalare än vanligt så kommer det inte påverka omdömet jättemycket. Såklart kul och starkt om de tar en en skalp under rådande förutsättningar. Viktigast är att det blir en stark kämpainsats där alla visar glöd snarare än att duka under.

Hur slutar matchen? Och hur firar du om United vinner?

Mikael Österdahl: city prickar trävirket 115 gånger. En av gångerna flyger bollen i en sanslös båge hela vägen in i deras eget mål. Det blir det enda målet i matchen.

David Grgic Levin: 5-0 till United. Pep blir utvisad, Haalands skott landar i Bryne och Amrabat gör hattrick och befäster ytterligare sin position som historiens bästa spelare. Jag firar med ett klassikt fontänbad á la 94.

Axel Klöfwer: Vinner Manchester United på lördag så vet jag inte vad jag gör. Gissar dock att det blir ett liknande resultat som förra året. 2-1 till 115.

Elias Hallström: 2-1 United. En trevlig rödvinsflaska åker kanske fram!

Peter: Firar i Värmlands skogar helgen till ära med lite stark ale. Sörjer förmodligen på samma sätt.