Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Tränarfrågan i fokus / Mainoos kontraktssituation / Brev till supportrarna

Säsongen 2023/24 är avslutad och vi börjar redan blicka mot nästa. Tränarfrågan är just nu det hetaste ämnet och Erik ten Hags framtid rapporteras vara minst sagt osäker. Någon osäkerhet uppges däremot inte råda kring Kobbie Mainoos kontraktssituation, där ett nytt avtal med United väntar under sommaren. 

Ten Hags framtid diskuteras – likaså nya tränarnamn

Helgens FA-cupseger till trots så är läget i United tämligen oklart. Ojämna prestationer och en extremt svag ligasäsong bidrar givetvis till mycket skriverier och rykten, där det senaste vi matats med är att Erik ten Hags framtid är oviss.

Det rapporteras dels om att beslutet om ett avsked redan är fattat, dels om att det rådande läget ska utredas i ledningen. David Ornstein på The Athletic uppger att en genomgång ska göras under den här veckan, både vad gäller klubbens situation generellt och Ten Hags framtid.

Nederländaren fick frågor efter matchen i lördags om hur utsikterna ter sig, men svaret blev kort och gott att han själv inte vet något.

United rapporteras dock ha tagit kontakt med nya kandidater för tränarjobbet, däribland den före detta assisterande tränaren i United, Kieran McKenna, nu i Ipswich Town.

James Ducker på The Telegraph bekräftar i mångt och mycket det Ornstein uppger, men slänger även in namn som Thomas Frank (Brentford) och Mauricio Pochettino (senast Chelsea) i debatten. Enligt tidningens uppgifter ska United ha träffat representanter från både danskens och argentinarens håll.

Ett annat namn som nämnts är Bayern Münchens avgående tränare Tomas Tuchel, som å ena sidan ses som det mest högprofilerade namnet, å andra sidan ett av de mest kortsiktiga och riskabla.

Nytt kontrakt att vänta för Mainoo

Andra uppgifter från The Telegraph är att Uniteds jättelöfte Kobbie Mainoo ser att signera ett nytt kontrakt under sommaren. Men det uppges inte vara någon stress med att sätta bläcket på pappret.

19-åringen har för närvarande kontrakt till 2026 men kan snart vänta sig en rejäl uppgradering. Detta lär dock ske efter att sommarens transferfönster har stängt, då United har mycket annat att ta tag i. Tränarfrågan ser, som ovan nämnt, ut att behöva lösas, därutöver lär det bli en del omsättning på spelarmarknaden.

Det uppges dock råda en avslappnad stämning kring Mainoos kontraktssituation, då det finns en så pass stark relation mellan klubb och spelare att ingenting kommer att stressas fram.

Brev till supportrarna

United satte punkt för säsongen genom att vinna lördagens FA-cupfinal mot Manchester City med 2-1.

Ett dygn efter triumfen skickade United ut ett brev till supportrarna, signerat av spelartruppen, där man tackade för stödet under en säsong som annars präglats av negativa rubriker.

I brevet understryks en tacksamhet för allt stöd och de uppoffringar som gjorts. Vidare uttrycker man positivitet och förväntan inför framtiden; att med den stora, gemensamma passion som finns för United ska bidra till den framgång som klubben förtjänar.

Avdelning: vackra mål

Garnachos bicycleta odiskutabel vinnare

Föga överraskande blev det Alejandro Garnacho och hans bicycletamål mot Everton i höstas som röstades framt till säsongens mål i Premier League.

Det tåls att se, om och om igen.

Toones kanon nominerad

Även Ella Toones högerfot har talat den här säsongen. 24-åringen stod för nio mål under säsongen och ett i ligaspelet stack ut lite extra. I 1-0-segern borta mot Leicester i våras slog Toone till med ett långskott som letade sig in i krysset och målet har nu nominerats till ett av säsongens bästa.

Nytt tränarjobb för Rooney

Wayne Rooneys tränarkarriär har, bortsett från sejouren i Derby County, inte varit helt lyckosam. I oktober förra året tog Unitedlegendaren över tränarposten i Birmingham City, men fick lämna redan i januari efter dåliga resultat. Det slutade till och med så illa för Birmingham att klubben degraderades från The Championship. Hur stor skuld Rooney bär i det ska vi låta vara osagt.

Hursomhelst har 38-åringen nu gjort klart med en ny arbetsgivare i form av Plymouth Argyle. Rooney fortsätter därmed i The Championship och tar därmed över nykomlingen inför säsongen 2023/24, som slutade en placering över strecket, en poäng före just Birmingham.

Wheatley matchvinnare för England

Uniteds unga löfte Ethan Wheatley blev matchvinnare för Englands U18-landslag när man besegrade Marocko med 2-1 i ungdomsturneringen Tri-Nations Trophy.

Den 18-årige forwarden byttes in i underläge och vände sedan matchen på egen hand genom att göra två mål.

Southampton tillbaka i Premier League

Southampton är tillbaka i Premier League igen efter att ha spenderat en säsong nere i The Championship.

Play off-matchen mot Leeds United på Wembley slutade med en 1-0-seger för sydkustlaget, som därmed kommer att göra Ipswich Town och Leicester City sällskap upp i finrummet.

Res med oss till Manchester!