Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Mainoo och Toone prisade / Earps lämnar återbud

I veckans sista svep kan vi rapportera säsongens sista utmärkelser för månadens spelare, på både herr och damsidan. Utöver det har vi tråkiga nyheter gällande Mary Earps.

Mainoo månadens spelare

Det sista priset som månadens spelare den här säsongen går till ingen mindre än Kobbie Mainoo, som under fem matcher i maj noterats för två mål, ett mot Newcastle och ett i FA Cup-finalen mot Manchester city, där han också blev utnämnd till matchens lirare. Det är andra gången den här säsongen (och i karriären) han får utmärkelsen; Mainoo var även månadens spelare för januari månad.

Mainoo vann omröstningen med 57% av rösterna, före Bruno Fernandes med 30%.

Toone bäst i maj

På andra sidan hos damerna blev det Ella Toone som kammade hem priset som bästa spelare i maj. Toone utmärkte sig som en av planens bästa spelare i FA Cup-finalen mot Tottenham, som United vann med 4-0. Den gången öppnade hon målskyttet med en riktig kanonträff, som dessutom kröntes till årets bästa mål av United. Utöver det utnämndes hon även till årets spelare av supportrarna och spelarna. En helt otrolig individuell säsong, med andra ord.

Toone vann omröstningen övertygande, med 67% av rösterna.

Earps lämnar truppen

Mary Earps har tyvärr behövt lämna återbud från Englands EM-kvaltrupp efter att ha ådragit sig en höftskada tidigt i matchen mot Frankrike i fredags. Enligt engelska landslaget ska det dock röra sig om en mindre skada. Earps ersätts av Birmingham Citys Lucy Thomas.

Riviere deltog i seger

Jayde Riviere deltog i Kanadas vänskapsmatch mot Mexiko igår, en match som slutade 2-0. Matchen är en del av Kanadas förberedelser inför OS i Paris i juli, en tillställning som givetvis värderas väldigt högt i damfotbollen. Glädjande för Riviere, då vänsterbacken haft en skadedrabbad säsong men verkar nu ha funnit formen inför olympiska spelen.

Riviere fick spela 57 minuter tills hon byttes ut vid ställning 0-0. Kanada avgjorde sent, med mål i 73:e och 86:e minuten.