Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Garnachos OS-öde oklart / Forson ryktas lämna / Mainoo bäst igen

Onsdagens nyhetssvep samlar upp nyheter från de senaste dagarna. Vi kan bland annat rapporterar om att Garnachos OS-spel är osäkert, att Kobbe Mainoo är prisad av fansen på nytt (som FA-cupens bäste spelare) och att Omari Forson ryktas lämna under juni. 

I morgon samlar vi upp veckans nyheter från Uniteds många landslagsrepresentanter. 

Garnachos OS-öde oklart

United har inte bestämt sig för deras hållning till om Alejandro Garnacho kommer att spela OS med Argentina eller inte. Enligt en rapport från Argentina skulle United ha blockat spelarens medverkan men det lär inte stämma enligt Manchester Evening News. OS går av stapeln i Paris med början i slutet av juli.

Forson ryktas lämna

Omari Forson har ryktas bort från United under en tid. Färska uppgifter från Fabrizio Romano betonar att flera klubbar är intresserade av att värva 19-åringen och att en flytt är trolig. Vi vet dock att United erbjudit Forson ett nytt kontrakt och att klubben har rätt till utbildningsersättning om Forson går någonannanstans, se vår artikel om fria agenter.

Mainoo bäst igen

Fansen har röstat fram Kobbie Mainoo som hela FA-cupens bästa spelare. Ytterligare en fin utmärkelse alltså under hans genombrottssäsong. Stort grattis säger vi!

Manchester City agerar mot Premier Leauge

Manchester City har agerat juridiskt mot Premier Leauge och uttrycker sig som offer för majoritetens tyranneri. Aktionen splittar toppfotbollen i England och Times Sport refererar till det hela som ett startat inbördeskrig. Klubbens klagan kommer att höras under en period på två veckor. Utslaget förväntas bli ett inlägg i debatten/reglerna om hur mycket medel ägare kan ta emot från företag med relationer till ägarna.

Därefter under hösten väntar en längre period av hörande angående de 115 regelbrott som klubben anklagats för.

Mainoo i intervju med Dazed

Kobbie Mainoo har hamnat i hetluften på många sätt under säsongen. I en intervju med kulturmagasinet Dazed  pratar Mainoo om hur han bestämt tänker hålla huvudet kallt trots alla framgångar och om hans målmedvetenhet att hjälpa klubben i hans hjärta till framgångar igen. Hela intervjun kan läsas här.

 

Maresca lämnar Leicester för Chelsea

Enzo Maresca som tagit Leicester tillbaka till Premier Leauge har nu gjort klart med Chelsea. Han är bara en i raden av många som nu ska försöka ta londonklubben till nya höjder nästa säsong. Det återstår att som han lyckas med det som många andra inte klarat av.  Den 44-årige italienaren har en karriär bakom sig som hårt arbetande mittfältare, och har representerat ett flertal klubbar i Italien. Han har också tränat reservlaget i Manchester City och Parma innan sejouren i Leicester.

Res med oss till Manchester!