Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Shaw talar ut om skadan / Dalot och Fernandes i förlust / Ratcliffe och Tuchel i samtal

Söndagens svep innehåller ord från Luke Shaw om skadan han drog på sig tidigare under våren. Därutöver sammanfattning av Uniteds representanter i gårdagens landskamper och såklart nya rykten i frågan om tränare. 

Shaw talar ut om skadan

Luke Shaw säger till The Telegraph att han delvis riskerade sin EM-dröm för att ställa upp för United när Erik ten Hag kallade tidigare under säsongen.

Shaw som är den enda ordinarie vänsterbacken i Englands EM-trupp säger själv att han troligen spelade för tidigt när han deltog mot Luton Town i februari. Han fick problem redan helgen innan mot Aston Villa och menar att han nog inte borde ha spelat. Han säger:

Jag kände något mot Aston Villa och gick av i halvtid. Det som hände sedan är nog allas fel, delvis och delvis det medicinska teamet. Alla skulle nog erkänna det. Jag tränade inte på hela veckan innan Luton och en undersökning visade inte något direkt fel. Men jag tränade endast dagen innan och tränaren ville att jag skulle spela. Jag kommer aldrig säga nej. Jag skulle inte ha spelat men jag säger alltid att laget kommer före allt annat. Det kommer aldrig förändras.

Han menar vidare att han pressade sig lite för mycket och återgick u spel för snabbt, därför dig han på sig en ny hamstringsskada.

Det återstår nu att se om vi får se Shaw i EM.

Dalot och Fernandes förlorade

Portugal förlorade lite oväntat hemma mot Kroatien i gårdagens träningslandskamp. De såg inte helt påkopplade ut men kommer nog vara mer laddade när de går in i EM nästa tisdag mot Tjeckien.

Motståndet igår var såklart inte heller lätt, då Kroatien stod på andra sidan. Diogo Dalot spelade en halvlek och Bruno Fernandes utgick efter 70 minuter. Portugals mål gjordes av Diogo Jota medan Modríc fanns i protokollet för Kroatien.

Ratcliffe och Tuchel i samtal

Härom dagen rapporterade vi om att Tomas Tuchel inte verkar vara aktuell för Manchester United och att Southgate var ett hetare namn. Nu sägs Sir Jim Ratcliffe ha haft direktkontakt med Tuchel. Times Sport menar att United kommer att ta ett beslut i tränarfrågan i slutet på nästa vecka.

Låt oss tro att alla rykten snart får ett slut så vi kan gå vidare mot försäsongen med en bra känsla.

 

United vill sälja Sancho

Oavsett om Erik ten Hag blir kvar eller inte i Manchester United så är det troligt att klubben vill sälja Jadon Sancho, det rapporterar Simon Stone. Den önskade summan sägs uppgå till 40 miljoner pund. Klubben hoppas att en affär kan bli klar under sommaren.

Danmark städade av Norge

Danmark som vann över Sverige i förra veckan städade också av Norge med 3-1 under gårdagen. Rasmus Hojlund spelade i 63 minuter medan Eriksen blev inbytt just i minut 63. Danmark testar såklart en del inför EM. Norskarna var efter matchen riktigt ilskna på VAR och domarteamet.

Det var när Haaland gjorde mål, framspelad av Martin Ödegaard, som domaren Stéphanie Frappart ansåg att Morten Thorsby stod i offside och störde spelet, ett beslut som togs efter hon tittat på VAR-skärmen. Halland fick senare göra ett tröstmål men det räckte inte mot ett stabilt Danmark.

Evans i storförlust

Jonny Evans spelade hela matchen när Nordirland fick se sig besegrade av Spanien med 5-1. Möjligen ett väntad resultat mot ett starkt Spanien.