Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Forson verkar lämna / Pochettino faller bort

Dagens svep är av det kortare slaget, men kvalitet över kvantitet med två stora nyheter. Omari Forson verkar lämna United, samt nyheter om tränarsituationen där en kandidat har fallit bort.

Forson till Serie A

Det mesta verkar tala för att Omari Forson, vars kontrakt går ut nu i sommar, kommer flytta till Serie A och AC Monza. Enligt Fabrizio Romano kommer Unitedprodukten skriva på ett femårskontrakt med Monza, och att affären redan är klar.

Pochettino inte aktuell för tränarjobbet

Manchester Uniteds intresse för Mauricio Pochettino har svalnat. Det skriver Charlotte Duncker och Paul Hirst för The Times. Den sparkade Chelseatränaren har länge varit ett namn som svävat runt som en potentiell efterträdare till Ten Hag, om vår tränare nu får kicken. Det beslutet har ännu inte tagits och klubbens post-säsongsredovisning är fortfarande i full sving.

Det betyder att alternativen för United blir försvinnande få. Kieran McKenna, som även han ryktats till United, har skrivit på en kontraktsförlängning. Förra veckan bekräftades det att Thomas Tuchel inte fick ut det han ville ur mötet han hade med Uniteds ledning och tar en paus. Roberto De Zerbi och Gareth Southgate är allt jämt de främsta kandidaterna. Southgates situation är komplicerad i och med att hans kontrakt med FA tar slut vid slutet av året.

Bayindir bänkad i sen förlust

Turkiet och Polen spelade en uppvärmningsmatch inför EM igår kväll. Altay Bayindir fick se på från bänkplats när hemmalaget Polen tog ledningen efter 12 minuter. Turkiet reducerade i andra men Polen snattade vinsten i 90:e minuten och vann med 2-1.

Det bådar illa för Bayindir och Turkiet inför EM. I sina fyra uppvärmningsmatcher har man förlorat tre, bland annat mot Österrike med 1-6. Något förvånande kryssade man mot Italien. Då stod Bayindir mellan stolparna. I de övriga matcherna har man roterat målvaktspositionen. Det bådar någorlunda gott för Bayindirs chanser att knipa tröjnummer 1 i EM.

Res med oss till Manchester!