Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United I landslagen
Mainoo i mästerskapsdebut / Eriksen bäst i Danmark / McTominay i storförlust

Helgens landslagskoll innehåller förstås öppningsmatchen i EM där McTominay i fredags fick tuffast tänkbara start mot ett skickligt tyskt lag. Sedan två matcher från idag. Danmark med Eriksen i mycket fin form började bra men fick nöja sig med oavgjort.

Och senare ikväll satt våra United-spelare på bänken när England gick in i turneringen med ett namnkunnigt lag. Mainoo fick dock speltid i slutet och mästerskapsdebuterade alltså på seniornivå när England vann. 

Mainoo i mästerskapsdebut

Både Kobbie Mainoo och Luke Shaw satt på bänken när England gick in i turneringen mot Serbien ikväll. Mainoo fick sedan ca 10 minuter när målskytten Jude Bellingham utgick. Det blev alltså en vinst i mästerskapsdebuten på seniornivå. England dominerade matchen i första halvlek men Serbien var allt annat än ofarliga i andra.

England lyckades ändå spela av matchen med fint passningsspel och en Harry Kane som får med sig många frisparkar. I nästa match väntar Danmark och möte mellan Mainoo/Shaw och Eriksen/Höljund.

Eriksen bäst i Danmark

Christian Eriksen fick mycket fin kritik för sin insats i Danmarks öppningsmatch mot Slovenien i EM. Han stod bakom det mesta och dominerade mittfältet och gjorde också Danmarks mål. Dock mattades Danmark och Eriksen en del i andra halvlek och släppte in Slovenien i matchen.

Även Rasmus Höjlund spelade stora delar av matchen och slet på ganska bra. Men i ärlighetens namn borde han nog avgjort matchen när han blev frispelad efter dryga timman av Kristiansen, precis innan Slovenien kvitterade. Bra räddning av Sloveniens målvakt Oblak dock.

McTominay i storförlust

Hemmanationen Tyskland krossade Skottland när EM öppnades i fredags. Scott McTominay som varit väldigt framgångsrik med sitt land i kvalet hade helt enkelt inte en chans när Tyskland spelade ut.

Ungdomarna Florian Wirtz och Jamal Musiala hade mer eller mindre lekstuga och gjorde var sitt mål. Skottland hade inte en målchans utan målet gjordes istället i eget mål av tyske Rüdiger. Det blev inte heller enklare när Ryan Porteous blev utvisad i minut 45. Nya tag för Skottland mot ett starkt Schweiz på onsdag.

Martínez vann genrep inför Copa América

Lisandro Martínez spelade hela matchen för sitt Argentina i genrepet inför Copa América. Argentina slog enkelt tillbaka Guatemala med 4-1, Martínez lyckades styra in en boll i eget mål men inget som ändrade på matchens utgång. Alejandro Garnacho förblev på bänken hela matchen. Messi och den andre Martinez (Lautaro) blev båda tvåmålsskyttar.

Res med oss till Manchester!