Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hags tankar om skadorna / Mainoo i intervju / Zirkzee på listan

Dagens Unitedsvep kommer med rapporter om Erik ten Hags tankar om förra årets skadekris. Vi kan även bjuda på några citat från en intervju med Kobbie Mainoo, där EM och Erik ten Hag var samtalsämnen. I övrigt så är Manchester United intresserade av Bolognas forward Joshua Zirkzee.

Ten Hags tankar om skadorna

The Mirror har rapporterat att Erik ten Hag tror att vissa av spelarna i klubben blev så negativt påverkade av den dåliga stämningen förra säsongen av de blev skadade. Erik ten Hag menar på att vissa medlemmar av truppen inte var mentalt starka nog för att spela igenom smärtan när kritiken blev hård.

Skadekrisen blev extra kännbar i backlinjen, där Erik ten Hag bland annat behövde slänga in unge och oerfarne Willy Kambwala rakt in i laget, något som Ten Hag kände var “galet”. Holländaren ville även begränsa speltiden för Kobbie Mainoo och Alejandro Garnacho, men med brist på andra alternativ så behövde den unga duon starta i princip varje match.

Mainoo i intervju

Kobbie Mainoo gjorde sin EM debut mot Serbien i söndags där han byttes in i andra halvlek av matchen som slutade 1-0 till engelsmännen. Mainoo ser nu fram emot den andra gruppspelsmatchen mot Danmark, där Unitedkamraterna Christian Eriksen och Rasmus Höjlund kommer att stå på andra sidan.

Den fantastiska resa han [Christian Eriksen] har varit med om sedan senaste EM är fantastiskt. Att vara omkring honom så nära, han är en så fantastisk spelare. Om jag ska spela på torsdag måste jag lägga det åt sidan för att tävla mot honom och förhoppningsvis vinna.

Mainoo pratade även högt om Erik ten Hag, efter att holländaren gett honom chansen att slå igenom under den gångna klubbsäsongen.

Glad över att få bygga med honom – fick två troféer, förhoppningsvis kommer det mer. Det är skönt att ha den sinnesron att veta vilken manager vi har när vi kommer tillbaka på försäsongen. Jag är så tacksam för honom att han satte så mycket förtroende och tro på mig att spela i laget. Jag kan inte tacka honom nog.

Zirkzee på listan

Manchester United är ute efter en forward i sommar och utforskar nu möjligheten att värva Bolognas holländska forward Joshua Zirkzee. Klubben har diskuterat med spelarens representanter och intresset är avancerat. Det har dock inte skett någon kontakt mellan klubbarna ännu.

Den 23-årige forwarden har en utköpsklausul på 34 miljoner pund i kontraktet, något som borde göra förhandlingar med klubben enklare.

Zirkzee stod för 11 mål och fem assists förra säsongen i Serie A och blev sent inkallad till Ronald Koemans EM trupp.

Res med oss till Manchester!