Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe i intervju / UEFA stoppar Todibo värvning / Greenwood intresse från Italien

Dagens Unitedsvep kommer med rapportering kring en innehållsrik intervju med Sir Jim Ratcliffe. Vi kan även rapportera att UEFA stoppar Manchester United från att värva Jean-Clair Todibo. I övrigt så är flera italienska klubbar intresserade av Mason Greenwood.

Ratcliffe i intervju

Sir Jim Ratcliffe varnade de som styr Premier League att de kan förstöra världens bästa liga, detta i en bred intervju med Bloomberg.

Om du inte är försiktig kommer Premier League att spendera mer tid i domstolen än att tänka på vad som är bra för ligan.

Ratcliffe förklarade även att han ser Real Madrid som målet där han vill att Manchester United ska vara i framtiden.

Det finns utrymme för förbättringar överallt när vi tittar på Manchester United, och vi kommer att förbättra allt. Vi vill vara där Real Madrid är idag, men det kommer att ta tid.

Han kritiserade även iden över en fotbollsregulator i England, något som många politiker i landet har kallat efter.

Om du har en statlig tillsynsmyndighet så kommer de att reglera och det kommer inte att vara bra

Det sista du vill i Premier League är att toppklubbarna i Premier League inte ska kunna konkurrera med Real Madrid, Barcelona, ​​Bayern München och PSG.

Hans tips till Premier League är att inte ändra på saker som inte är trasiga.

Ni kan se några klipp från intervjun nedan.

 

UEFA stoppar Todibo värvning

Manchester United har ryktats häftigt till OGC Nice försvararen Jean-Clair Todibo, nu ser en deal för spelaren väldigt otrolig ut på grund av UEFAs regler kring multi-klubb ägarskap.

OGC Nice, som ägs av Sir Jim Ratcliffe, har precis som Manchester United kvalificerat sig för nästa säsongs Europa League och UEFAs regler tillåter inte att samma individ eller organisation har bestämmande kontroll över två eller fler klubbar i samma turnering. Nice och Manchester United har skickat in “bevis” som måste tillfredställa UEFAs regler ifall bägge klubbarna ska kunna spela Europa League nästa säsong.

UEFAs varning kring multi-klubb ägarskap går även emot att klubbar vars kontrolleras av samma ägare gör spelarförflyttningar emellan. Därför så ser 24-årige Todibo ut som en väldigt svår spelare att värva för United.

Greenwood intresse från Italien

Mason Greenwood har fångat intresset hos Lazio och det återstår att se vad United sätter för prislapp på 22-åringen, som spenderade förra säsongen utlånad till Getafe i Spanien.

Lazio är inte den enda klubben som håller koll på Greenwood, då intresse även finns hos Juventus och Napoli samt en mängd andra klubbar från Spanien, Tyskland och Portugal.

Cooper tillbaka i Premier League

Steve Cooper är tillbaka i Premier League då han tagit över nykommlingarna Leicester City, detta efter att Enzo Maresca tagit steget till Chelsea efter en riktigt positiv kampanj i The Championship.

Coopers senaste jobb i Premier League var med Nottingham Forest, där han fick sparken i december 2023 efter två år i klubben.

Toone får stjärna

Ella Toone är det senaste namnet att belönas med en Believe Star på Leighs Walk of Fame. Detta för att fira hennes hittills fantastiska karriär.

Res med oss till Manchester!