Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Turkiskt intresse för Wan-Bissaka / Zirkzees utköpsklausul / Ruud i tränarstaben

Dags för Unitedsvepet, och idag kan vi bjuda på lite silly season. Även om transferfönstret inte ens har öppnat nås vi varje dag av nya rykten. Wan-Bissaka ryktas till Galatasaray och turerna kring Zirkzee fortsätter. I övrigt har bland annat en Unitedlegendar erbjudits plats i Erik ten Hags tränarstab.

Wan-Bissaka “överens med Galatasaray”

Enligt turkiska fotbollstidningen Fanatik ska Aaron Wan-Bissaka kommit överens med Galatasaray om en övergång. Den överenskomna lönen sägs hamna på 3.5 miljoner euro per år, lägre än Wan-Bissakas lön på 4.7 miljoner euro per år i United. Rapporterna säger samtidigt att United vill ha 15 miljoner euro för högerbacken, medan Galatasaray erbjuder 10 miljoner.

Enligt tidningen fortgår förhandlingarna klubbarna emellan. Det ska sägas att källan bör tas med en stor nypa salt.

United sägs vilja matcha Zirkzees köpklausul

Enligt Dharmesh Sheth på Sky Sports ska United vara beredda att matcha Bolognas Joshua Zirkzees utköpsklausul på 40 miljoner pund. Vid det fallet är det upp till Zirkzee om han vill förhandla med United eller inte. Zirkzee har varit det primära namnet som ryktats när det gäller förvärvningen av en ny anfallare det här fönstret.

Än så länge är Sheth ensam om att rapportera att Zirkzeeaffären nått en sådan långt gången fas. Därför är det bäst, som det ofta är med silly season-rykten, att ta nyheten med en liten nypa salt.

Van Nistelrooy kan bli del av ny tränarstab

Enligt Fabrizio Romano har Ruud van Nistelrooy blivit erbjuden en plats i Erik ten Hags nya tränarstab. Van Nistelrooy spelade fem säsonger i United mellan 2001 och 2006 och var en av Europas hetaste anfallare under den perioden, med 150 mål på 219 matcher.

Förutom sin imponerande spelarkarriär har han också erfarenhet på tränarbänken, med två vändor som assisterande tränare i holländska landslaget och en säsong som A-lagstränare i PSV Eindhoven, där han vann två titlar.

Romano skriver samtidigt att Van Nistelrooy är en toppkandidat för jobbet som Vincent Kompanys efterträdare i Burnley.

Nicky Butt får körförbud

Den före-detta Unitedmittfältaren och trippelvinnaren Nicky Butt har fått ett körbud på ett år och tvingas göra 100 timmar samhällstjänst efter en bilolycka som skedde hösten 2022.

Butt svängde ut på en väg och under ett “ögonblick av tappad koncentration” kraschade Butt med en motorcyklist, som bröt benet och skadade sig så allvarligt att han spenderade två veckor på sjukhus. Den 28-åriga motorcyklisten fick operera sig, blev av med jobbet och har haft psykologiska skador. Butt har erkänt brott och har sagt att han “inte kan be tillräckligt om ursäkt”.

Res med oss till Manchester!