Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt
Lucía García lämnar Manchester United

Den spanska anfallaren Lucía García lämnar Manchester United. Detta bekräftar United på onsdagen.

García gjorde två säsonger som Unitedspelare. På dessa blev det 60 matcher, där hon bidrog med 16 mål och 7 assists. Under tiden i United var García aldrig given i startelvan men den gångna säsongen var hon mestadels ordinarie i laget. Hon lämnar nu på fri transfer och alla indikationer är att hon fortsätter karriären i Mexiko. Där ska hon ha blivit erbjuden ett lukrativt kontrakt av mästarlaget Monterrey.

Det bestående minnet av Garcías karriär som Unitedspelare blir hennes två mål när United i våras besegrade Tottenham i FA-cupfinalen, då damlaget säkrade sin första stora titel någonsin. På vägen till den finalen minns vi även hennes mål mot Chelsea i semifinalen, då United för allra första gången lyckades besegra Londonlaget. Ytterligare ett minnesvärt mål signerat García var då hon på tilläggstid sköt segermålet mot Manchester City i slutet av säsongen 2022/23.

“För mig har det varit två otroliga säsonger,” säger García till Uniteds hemsida. “Jag är så glad att ha varit en del av det här laget och att ha hjälpt laget. Vi är som en familj.

“Jag kommer sakna varenda del av Manchester United. Alla mina vänner, laget, ledarstaben, alla som jobbar här.

“Jag tycker att en av de svåraste sakerna är att lämna fansen. Jag känner det stöd de ger mig. Jag kan känna att de älskar mig och jag älskar dem. [När de ropar mitt namn] känner jag det i mitt hjärta, som ‘boom, boom, boom’. De ger mig kraften att fortsätta jobba, att fortsätta kriga.

“Min i slutändan måste jag säga adjö. Det är så svårt för mig och det enda jag kan säga, från botten av mitt hjärta, är att jag älskar er alla.”

García blir näppeligen enda spelare att lämna United den här sommaren. Mycket tyder på att fler spelarförluster kommer att bekräftas inom kort. Samtidigt ser United också ut att vara nära sommarens första värvning, då norska anfallaren Elisabeth Terland uppges flytta till klubben.

Vi tackar Lucía García för hennes insatser som Unitedspelare och önskar henne all lycka i framtiden!

Res med oss till Manchester!