Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Dan Ashworth anställs som sportchef

Manchester United kan på måndagen bekräfta att Dan Ashworth anställs som ny sportchef i klubben. Ashworth tillträder på jobbet med omedelbar verkan.

Följetongen om Ashworth har varit lång, sedan han i februari placerades på gardening leave av Newcastle United, då det framkom att Ashworth ville flytta till en större klubb. United och Newcastle var sedan oeniga om vad som skulle krävas för att han skulle friställas från Newcastle. Slutligen har nu klubbarna kommit överens. Enligt Rob Dawson på ESPN kom ett genombrott i förhandlingarna mellan klubbarna i fredags. Annars skulle en domstolsförhandling ha inletts, då Ashworth ville tvinga Newcastle att lösa honom från sitt kontrakt.

United ger oss egentligen ingen information alls idag. Klubben nöjer sig med ett mycket kort officiellt uttalande, gemensamt med Newcastle:

Manchester United och Newcastle har kommit med följande gemensamma uttalande:

Newcastle United och Manchester United har nått en överenskommelse gällande Dan Ashworths omedelbara friställande från hans kontraktsenliga förpliktelser hos Newcastle United. Villkoren för den här överenskommelsen förblir konfidentiella mellan klubbarna. Newcastle United tackar Dan för hans tjänst och önskar honom lycka till i framtiden.

Dan Ashworth är 53 år gammal. Han spelade fotboll på, i sammanhanget, låg nivå (motsvarande nivå 9 eller 10 i den engelska ligapyramiden). När han år 2000 avslutade spelarkarriären tog han över som akademichef i Peterborough United. Därefter jobbade han som chef för Cambridge Uniteds centre of excellence. Karriären fortsatte 2004 i West Bromwich Albion, där han först var assisterande ungdomstränare, sedan manager för ungdomslagen innan han i december 2007 anställdes som sportchef och teknisk chef i klubben.

Därefter, hösten 2012, tog Ashworth en anställning som chef för elitutveckling på FA. Efter ett halvdussin år hos FA tog han över som teknisk chef för Brighton & Hove Albion och 2022 anställdes han som sportchef i Newcastle United.

Rollen som sportchef i United har varit vakant sedan i april, då John Murtough lämnade sitt uppdrag. Ashworth blir nu Uniteds andra sportchef, efter Murtough.

Välkommen till Manchester United, Dan Ashworth!

Res med oss till Manchester!