Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Janssen förstärker damlagets defensiv

Under den senaste veckan har vi rapporterat om flera spelare som lämnar damlaget. Nu kommer en första förstärkning i form av nederländskan Dominique Janssen. Det är en rutinerad försvarare som anländer till Manchester från tyska Vfl Wolfsburg. 

Nederländskan Janssen spelade i Arsenal under åren 2015–2019 där hon var med och vann såväl ligan, ligacupen som FA-cupen. Sedan dess har 29-åringen befunnit sig i Tyskland och Wolfsburg. Även där finns goda meriter bland annat genom dubbla ligavinster. 2017 vann hon EM med Nederländerna efter att ha besegrat Danmark i finalen.

Janssen uttalar sig på Uniteds officiella hemsida.

Jag är upprymd att få komma till en så stor klubb som Manchester United. Att skriva på här är ett riktigt stolt ögonblick för mig. Jag kan inte bärga mig att komma tillbaka till engelska ligan och skapa nya framgångar med detta talangfulla Manchester United.

Marc Skinner:

Dominique är en bevisad vinnare, både nationellt och internationellt. Hennes vinnarmentalitet är ett viktigt tillskott till vårt lag, och hennes erfarenhet kommer att förstärka hela vårt omklädningsrum. Vi är mycket glada att välkomna Dominique till Manchester-familjen.

Res med oss till Manchester!