Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Erik ten Hag förlänger med Manchester United

Manchester United bekräftar på torsdagen att managern Erik ten Hag har förlängt sitt kontrakt med klubben. Nederländarens kontrakt gäller nu över säsongen 2025/26.

I kategorin förlängda kontrakt så är detta onekligen minimalistiskt. För det kontrakt som Ten Hag signerade i april 2022 gällde ursprungligen till sommaren 2025 med en option över säsongen 2025/26. Det kan därmed ses som att klubben nu aktiverar optionsåret, även om det förstås kan tänkas att detaljer i kontraktet har förändrats.

Uppdatering: Enligt Rob Dawson på Espn och flera andra är det de facto så att United har aktiverat Ten Hags optionsår. Värt att notera är att hans titel fortsatt är first-team manager.

På två säsonger som Manchester United-manager har Ten Hag lett sitt lag till en tredjeplats och en åttondeplats i Premier League. I de inhemska cuperna har Ten Hag gjort succé, då han vann Ligacupen 2023 och FA-cupen 2024.

Totalt har Ten Hag varit Unitedmanager i 114 matcher, med 66 vinster, 17 oavgjorda och 31 förluster som resultat.

Inför säsongen 2024/25 tyder det mesta på att vi kommer att få se betydande förändringar i Ten Hags ledarstab. Ruud van Nistelrooy och René Hake förväntas tillkomma medan Mitchell van der Gaag och Benni McCarthy kan tänkas lämna. Exakt klarhet i det avseendet lär vi inom en inte allt för avlägsen framtid. Uniteds första träningsmatch inför den kommande säsongen (mot Rosenborg) är bara en och en halv vecka bort. Rimligen vill alla inblandade ha ledarstaben på plats då.

Erik ten Hag säger:

Jag är väldigt nöjd att ha kommit överens med klubben om att fortsätta jobba tillsammans. Ser vi tillbaka på de senaste två åren kan vi reflektera med stolthet över två titlar och många exempel på framsteg jämfört med var vi stod när jag kom hit.

Vi måste emellertid vara tydliga med att vi fortfarande har mycket hårt arbete framför oss, för att nå de nivåer som förväntas av Manchester United, vilket betyder att utmana om engelska och europeiska titlar.

I mina diskussioner med klubben har vi hittat en fullständig enighet i vår vision för att nå de målen och vi är alla starkt hängivna för att fortsätta den resan tillsammans.

Dan Ashworth, sportchef, säger:

Med två troféer de två senaste säsongerna har Erik förstärkt sin position som en av de mest kontinuerligt framgångsrika tränarna i europeisk fotboll.

Medan klubbens genomgång av förra säsongen noterade områden för förbättring, kom den också till en tydlig slutsats att Erik var den bästa partnern för oss att arbeta med för att driva upp standarder och resultat.

Den här gruppen av spelare och ledare har redan visat att de är kapabla att utmana och vinna på högsta nivå, nu behöver vi göra det mer kontinuerligt. Vår förstärkta fotbollsorganisation är nu på plats och vi ser fram emot att jobba hand i hand med Erik för att nå våra delade ambitioner för den här fotbollsklubben.

Vi gratulerar Erik ten Hag till det förlängda kontraktet!

Res med oss till Manchester!