Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Fler får tillträde till Stretford End / Uppsägningar har meddelats / Hake upprymd över flytt

Dagens svep samlar upp ett par dagars nyheter från Manchester United. Vi kan bland annat rapportera om att cirka 250 medarbetare kommer att försvinna, att fler får tillträde till Stretford End och att en ny målvaktstränare är på väg in. Därutöver har René Hake uttalat sig om att bli assisterande tränare. 

Fler får tillträde till Stretford End

Många runt United har arbetat för att Stretford End ska nås av fler målgrupper. Nu görs sektionen om och vissa dedikerade sittplatser kommer nu bland annat ersättas av biljetter och säsongsbiljetter för allmänheten och säsongsbiljetter för yngre.

Rick McGagh, Head of Fan Engagement, är nöjd och uttalar att en av de mest ikoniska och kända sektionerna i världsfotbollen kommer att kunna husera alla fans.

Uppsägningar har meddelats

Manchester Uniteds nya ägare INEOS har meddelat anställda att det kommer bli uppsägningar i klubben både på den sportsliga sidan och den mer administrativa affärssidan. Nyheterna ska ha levererats av CEO Jean Claude Blanc och HR-chefen Annie Hale.

Enligt The Athletic ska syftet vara att kapa kostnader innan säsongen tar fart. Däremot ska välgörenhetsgrenen,  Manchester United Foundation, inte beröras av nedskärningarna. En annan orsak är att Manchester United har ökat relativt kraftigt i antal anställda under de senaste åren men nu lär det alltså bli en minskning med cirka en fjärdedel medarbetare totalt, upp till 250 stycken.

Hake upprymd över flytt

René Hake har rapporterats ansluta till tränarstaben kommande säsong ihop med Ruud van Nistelrooy. Hake har nu uttalat sig hemmavid till Voetbal international. 

Hake beskriver möjligheten att arbeta i världens största liga som helt fantastisk, en underbar belöning för honom själv. “Att gå från Go Ahead Eagles till toppen va världen är unikt” sa han efter seger i en träningsmatch mot Telstar i Zutphen. Han uttryckte också ödmjukhet inför det stora ansvaret och passade på att tacka Erik ten Hag. De båda har varit goda vänner sedan tid

Manchester United har ännu inte formellt bekräftat förändringarna i tränarstaben.

Mannion redo för tuffa drabbningar

Aofie Mannion är redo för spel med sitt Irland inför kommande tuffa matcher mot England respektive Frankrike i EM-kvalet. I gruppen, där även Sverige befinner sig, är Irland hopplöst sist på 0 poäng efter fyra matcher.

Damerna till St. George’s Park temporärt

Det kan bli aktuellt för damlaget att husera på anläggningarna vid St. George’s Park under renoveringen av Carrington. Sedan herrlaget tagit damernas omklädningsrum i besittning sägs klubben nu överväga en period där damerna flyttar på sig helt. En preliminär bokning av St. George’s ska ha gjorts under perioden 29 juli och några veckor framåt.

Vivell har börjat

Vi nås av rapporter att Christopher Vivell har börjat arbeta som ansvarig för talangutveckling och kommer att hjälpa till under sommarens transferfönster. Den 37-årige tysken ansluter närmast från Chelsea där han var aktiv fram till förra sommaren. Det hela ska vara en temporär lösning.

 

Fler nederländare till staben

Enligt en färsk rapport ska nederländaren Jelle ten Rouwelaar vara aktuell att ansluta till United som målvaktstränare. Han har jobbat i Burnley under de senast två åren och det kanske går att ha åsikter om. Han sägs hur som helst passa in i Erik ten Hags ideologi. I nuläget har Rouwelaar anslutit till Ajax.

Rich Hartis lämnar staben efter fem år i United.

 

 

Res med oss till Manchester!