Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Zirkzee närmar sig / Spelare tillbaka i träning

Veckans sista Unitedsvep kommer med nyheten att Manchester United förväntas slutföra värvningen av Joshua Zirkzee från Bologna. I övrigt så är Unitedtruppen tillbaka i träning imorgon inför sommarens försäsong.

Zirkzee närmar sig

Manchester United och Joshua Zirkzee har kommit överens om personliga villkor och klubben förväntas nu slutföra värvningen av den 23-årige forwarden från Bologna.

Zirkzee har en utköpsklausul på 34 miljoner pund i sitt nuvarande kontrakt och Manchester United utforskar nu ifall klubben bör aktivera klausulen direkt eller förhandla om ett annat pris för spelaren.

Den holländske anfallaren gjorde elva mål och fem assists förra säsongen då han hjälpte sitt Bologna säkra spel i nästa säsongs upplaga av Champions League. Manchester United ser spelaren som en potentiell komplementär pjäs till Rasmus Höjlund i Erik ten Hags anfallsarsenal.

Spelare tillbaka i träning

Imorgon så är slutsemestrat för den del av Unitedtruppen som inte representerar sina länder vid EM eller Copa America. Dessa spelare kommer att återfinnas på Carrington för att förbereda sig inför sommarens försäsong.

Vi kan förmoda att de spelare som varit på landslagsuppdrag under sommaren kommer att ges lite extra vila innan de ansluter till träningslägret.

Mason Greenwood kommer med största sannolikhet inte att infinna sig på Carrington imorgon, trots att 22-åringen tekniskt sätt är en Unitedspelare igen efter att utlåningen till Getafe utgått. Greenwood förväntas istället ges ytterligare ledighet medans klubben jobbar med att sälja spelaren, med klubbar som Lazio och Marseille i avancerade diskussioner.

En spelare som vi kan förvänta oss tillbaka i Manchester är Jadon Sancho efter att spelaren spenderat våren utlånad till Borussia Dortmund. Sancho kommer att återvända till Carrington imorgon, trots att hans relation med Erik ten Hag är fortsatt trasig efter att spelaren kritiserat huvudtränaren på sociala medier och sedan vägrat be om ursäkt. Sanchos framtid är fortsatt i limbo då hans stora kontrakt gör honom till en svår spelare att sälja. Det återstår att se om relationen med Ten Hag går att rädda och ifall Sancho kan återuppliva sin karriär vid Old Trafford.

Res med oss till Manchester!