Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Yoro bud accepterat / Nytt bud på Branthwaite / Greenwood nära flytt

Silly Season är i full rullning och därför så är dagens nyhetssvep fullspäckat med de senaste övergångsryktena. Först och främst så går vi igenom mittbacksbuden på Leny Yoro och Jarrad Branthwaite. Vi kan även rapportera att Mason Greenwood ser ut att fortsätta karriären i den franska ligan.

Yoro bud accepterat

Manchester United har fått se sitt bud på 50 miljoner euro accepterat av Lille för deras stora försvarstalang Leny Yoro. Trots att klubbarna är överens så behöver spelaren fortfarande övertygas då 18 åringen väntar på Real Madrid, som länge ryktats till den unga mittbacken. Manchester Uniteds bud är än så länge mycket bättre än Real Madrids, och Lille ser helst att spelaren kommer överens med United.

Trots det accepterade budet så är Real Madrid inte stressade över situationen då de känner till Yoros vilja att spela för de spanska mästarna. Los Blancos är villiga att vänta till sommaren 2025 för att värva Yoro på en gratis värvning då spelarens kontrakt utgår.

Nytt bud på Branthwaite

Manchester United har lagt ett förbättrat bud för Evertons Jarrad Branthwaite efter att det första budet för några veckor sedan fått avslag. Det nya budet ligger på ungefär 50 miljoner pund men Everton har redan sagt nej.

Merseyside klubben har satt en mycket högre prislapp på försvararen, med de tidigare höga övergångssummorna för Harry Maguire, Wesley Fofana och Josko Gvardiol som riktmärken.

Greenwood nära flytt

Mason Greenwoods permanenta flytt från Manchester United börjar närma sig då Marseille är nära att värva 22 åringen för en summa av 27 miljoner pund.

Greenwood var på Carrington i måndags för ett samtal med Jason Wilcox och Dan Ashworth där han fick veta att det inte fanns någon väg tillbaka till United.

Diverse transferrykten

Trots att Joshua Zirkzee är nära att ansluta från Bologna så tittar Manchester United fortfarande på fler forwardsalternativ för att stödja Rasmus Höjlund. Klubben har haft interna diskussioner kring spelare som Ivan Toney och Dominic Calvert-Levin, två spelare vars kontrakt utgår nästa sommar. En värvning av en ytterligare forward efter Zirkzee skulle dock bero mycket på hur mycket pengar som kan tjänas in på spelarutgångar.

Klubben tittar även på en vänstersidad försvarare som kan täcka upp för Lisandro Martinez, Luke Shaw och Tyrell Malacia, tre spelare som missade majoriteten av förra säsongen på grund av skador. En spelare som tittats på är Feyenoords David Hancko, en vänsterfotad spelare som kan operera både som mittback och vänsterback. Hancko kan dock bli för dyr för någon som ska agera truppspelare.

På mittfältet så är det fortsatt PSGs Manuel Ugarte som är största värvningsmålet.

Inget bestämt kring Amrabat

Manchester United har fortfarande inte tagit något beslut kring Sofyan Amrabat inför nästa säsong. United har en köpsklausul på marockanen efter förra säsongens inlåning.

Fiorentina och spelaren väntar på ett beslut från United.

Van der Gaag lämnar

Erik ten Hags assisterande tränare Mitchell van der Gaag har lämnat Manchester United, det rapporterar The Mirror. Det är fortfarande oklart ifall Van der Gaag lämnat klubben på Ten Hags order eller ifall den nya ledningen ligger bakom beslutet. Manchester United har nyligen anlitat nya namn till Ten Hags tränarstab i form av Ruud van Nistelrooy och Rene Hake.

Steve McClaren, som också haft en viktig position i Ten Hags stab, kommer att fortsätta sin roll i klubben.

Mitchell van der Gaag har varit Erik ten Hags “högra hand” under tiden i Manchester United men jobbade även med Ten Hag under tiden i Ajax.

Kontraktsklausul aktiverad för Parris

Manchester United har aktiverat det extra året i Nikita Parris kontrakt vilket betyder att landslagsspelaren är under kontrakt tills nästa sommar. Det finns fortfarande ingen garanti att Parris blir kvar då flera är intresserade av att värva henne, men det kommer nu att krävas en transfersumma för att ta forwarden från Manchester.

Nya nummer för ungdomarna

Ett stort gäng ungdomsspelare har fått nya A-lags tröjnummer inför nästkommande säsong. Mest noterbart är att Willy Kambwala (nr 32) och Ethan Wheatley (nr 36) har fått relativt låga nummer, vilket kan indikera en större chans till spel i A-laget under säsongen, likt Kobbie Mainoo (nr 37) förra året. Ni kan se listan med alla de nya spelarnumren nedan.

Res med oss till Manchester!